Mit liv

Hjælp, mine venner drikker!

Af Oliver Kokholm Ungermann 21. april 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er dine venner og veninder begyndt at drikke alkohol til fester, og har du ikke selv lyst endnu? Så læs med her!

Der er ikke noget unormalt i, at dig og din omgangskreds begynder at få forskellige interesser. Det sker nemlig helt af sig selv i teenageårene!

Læs også: Det gør alkohol ved din krop

Men derfor er det selvfølgelig ikke sjovt, når ens gode venner og veninder pludselig laver noget, som man ikke selv har lyst til. Oplever du det med alkohol?

Læs også: Tag snakken om fester og alkohol

Så klik dig igennem galleriet, og få gode råd til at tackle situationen.

Hjælp,minevennerdrikker!

Det er vigtigt, at du altid tænker på dig selv først. Ja, det er irriterende at føle sig udenfor, men nej, det er aldrig det værd at bryde sine egne grænser. Hvis du ikke har lyst til at drikke, skal du ikke gøre det, og hvis nogen synes, du er nederen, fordi du siger fra, er det dem, der har et problem, og ikke dig.
Du kan ikke styre, hvad dine venner og veninder gør, så du skal ikke prøve at forbyde dem noget. Men du kan bestemme, hvad du selv har lyst til at være med til. Spørg dine veninder, inden I laver aftaler, om det er et arrangement med alkohol eller ej. Hvis der er alkohol indblandet, har du muligheden for at sige nej, eller indstille dig på at de drikker.
Der er ingen grund til at lyve, hvis du ikke har lyst til at drikke. Det kan virke som det rigtige move, hvis dit crush drikker til en fest, eller dine veninder presser lidt på, men der er ingen grund til at skjule, hvem du er. Sig lige ud, at du ikke er klar til det endnu, men at du nok skal blive det en dag. Og hvem siger i øvrigt, at man ikke kan være med til en fest, bare fordi man ikke har drukket? Sådan er det ikke!
Alkohol vil være noget, du kommer til at støde på oftere og oftere i de kommende år, og derfor er det en god idé at tale med dine forældre om det. Hvor går deres grænser for dig? Hvilke aftaler skal I lave? Og hvad er dine egne tanker om det? Tal ud om det hele, så undgår I at blive uvenner over det senere.
Hvis både du og dine forældre er blevet enige om, at du langsomt kan blive introduceret til alkohol, skal du selvfølgelig være opmærksom på mængden. Selv om du ser nogle af dine veninder drikker mange genstande på en aften, behøver du ikke gå i deres fodspor. Snak med dine forældre om, hvad de synes, er den rigtige mængde, og mærk selv efter, hvordan din krop reagerer på det.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om

MestLæste