Mit liv

Hjælp! Min veninde har ændret sig

Af Susie Pedersen 11. juli 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du og din veninde ved at vokse fra hinanden, eller kan der være andre grunde til, du føler, hun ændrer sig? Læs med her.

Føler du, at din veninde ændrer sig? Det kan der være en masse naturlige grunde til, for der sker rigtig meget med både krop og sind i teenageårene. Men hvorfor sker det, og hvad kan være afgørende for, om det får betydning for jeres venskab eller ej?

Læs også: Er det på tide at slutte venskabet?

Se med i galleriet herunder.

Hjælp!Minvenindeharændretsig

Nye interesser
Det er slet ikke unormalt, at man lige pludselig får øjnene op for nogle nye ting. Hvis det sker for din veninde, kan det sagtens føles som om, hun har ændret sig en del. Det kan være, at I tidligere har delt en hobby, som hun så ikke længere gider. Husk på, at det ikke er ydre ting som hobbyer eller musiksmag, der definerer et venskab. Det er okay, at I ændrer interesser og måske begynder at synes om hver jeres ting.
Foto: Shutterstock
Har I altid kunnet mødes over en plat, indforstået joke? Så kan det faktisk betyde ret meget for venskabet, at den ene lige pludselig ikke er helt på samme bølgelænge længere. Din veninde kan sagtens ændre humor i takt med, at hun udvikler sig. Prøv at finde hinanden i andet end jokes, sjov og ballade.
Foto: Shutterstock
Pludselig er eksempelvis drenge, sex og udseende vildt vigtigt for din veninde, hvor hun tidligere gik op i sit idol, film og veninder. Det er helt naturligt, at man får nye interesser i takt med, at man oplever nye ting. Selv om du synes, hun er anderledes, så tænk på, at det er det indre, der betyder noget, når man er veninder. Det er kun sejt, hvis I kan rumme hinandens forskellige stadier i livet, og hvem ved, måske er hun lige pludselig som før igen?
Foto: Shutterstock
Hvis din veninde er flyttet eller er startet på en ny skole, kan det sagtes være med til at ændre hende lidt. Sørg for at holde jeres venskab ved lige, så I ikke vokser fra hinanden, selv om I ændrer jer lidt i hver jeres retning.
Foto: Shutterstock
Hvis din veninde har fået en kæreste, så vil du nok føle, at hun ændrer sig en smule. Hun får mindre tid til at ses og vil helt sikkert gerne fortælle om sin kæreste. Det er vigtigt, at du fortæller hende, at du er glad på hendes vegne, men at du føler, hun snakker lidt meget om ham, når I er sammen, eller at han er med til at ændre hende lidt i dine øjne.
Foto: Shutterstock

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om

MestLæste