Mit liv

Hemmeligheder om veninder

Af Line Sølvhøj Jensen 10. august 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Her kan du læse nogle af de hemmeligheder, som Vi Unges læsere har om deres veninder.

Her er læsernes hemmeligheder om deres veninder. Måske kan du hjælpe og give et svar på problemerne i kommentarfeltet nedenunder.

"Jeg er blevet forelsket i min bedstevenindes kæreste, og vi har kysset og været tæt på at gå i seng med hinanden! Jeg tør ikke fortælle hende det…"

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

"Min veninde går mig virkelig på, fordi hun altid skal brokke sig over bare den mindste lille ting!"

"Min hemmelighed er, at min veninde er døende og jeg har ikke nogen at fortælle det til, og det skulle bare ud!"

Prøv testen: Udnytter din veninde dig?

"Min bedste veninde er begyndt at være meget sammen med min søster. Min søster har noget kørende med en dreng, som min bedste veninde også godt kan lide. Og nu er hun hele tiden sammen med min søster for at blive set af ham, og så glemmer hun mig. Jeg føler mig megadum, når jeg bare står der tilbage. Jeg har selvfølgelig andre venner, men hun var min bedste veninde. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre eller sige til hende, for hun pisser mig af og irritere mig på så mange andre punkter. Jeg er skuffet over hende!"

"Jeg er jaloux på min veninde."

"Jeg hader inderst inde min allerbedste venindes veninde, både fordi jeg synes, at hun stjæler min bedsteveninde, men også fordi en dreng jeg kan lide, er rigtig gode venner med hende - faktisk næsten kærester."

"Jeg har løjet rigtig mange gange over for mine veninder, men igen har opdaget det endnu. For eksempel så har jeg to bedste veninder, men de hader hinanden. Jeg har sagt til dem hver især, at de var min bedste veninde, og de har stadig ikke opdaget det!"

Test dig selv: Kan du holde på en hemmelighed?

"Min veninde fortalte mig, at efter hun havde spist aftensmad, havde hun stukket en finger i halsen og brækket det hele op, og det skal lige siges, at hun ikke er tyk! Hun fortalte mig, at hun havde haft lyst til at gå ind på et toilet hele dagen for at gøre det. Jeg blev rigtig ked af det, over at hun havde det sådan, og jeg prøvede at sige til hende, hun skulle stoppe. Men hun har flere gange i skolen været på toilettet for at gøre det. Hun sagde tydeligt: DU MÅ IKKE SIGE DET VIDERE TIL NOGEN."

"Jeg har ingen venner!"

"Jeg er så træt af at have spildt min tid. Du var der jo ikke for mig, da jeg havde brug for dig. Du støttede mig ikke. Jeg troede du var min veninde."

"Min bedste veninde siger altid, at jeg er den sødeste, hun kender, men jeg ved godt, at det ikke passer. Jeg har selv set på, mens hende og et par andre piger bagtalte mig. Jeg er altid sød og rar ved hende, men indeni hader jeg hende."

Læs også: Hjælp, jeg savner mine veninder!

I galleriet kan du læse, hvordan du bliver en bedre veninde!

Blivenbedreveninde

Har du ikke så meget tid til overs til dine veninder? Sørg for at planlægge din kalender et par uger fremad og spær et par dage, som du sætter af udelukkende til venindehygge. Så kan I aftale dagen lang tid på forhånd, og så er I sikre på, at I får tid til hinanden. Det vil helt sikkert også gøre din veninde glad, at du gør noget ud af at få plads til hende i din hverdag.
Glemmer du at spørge ind til din venindes dag, hendes drengeproblemer, og hvad der ellers nager hende? Husk at være nysgerrig, og spørg ind til hende, selv om du mest af alt har lyst til at fortælle om alt det, du selv har i hovedet. Samtalen skal helst gå begge veje!
Kniber det med at finde plads til hende i kalenderen? Vis din veninde, at du ikke har glemt hende ved at ringe til hende om aftenen og snakke jeres dag og oplevelser igennem. Det behøver selvfølgelig ikke være hver dag, men hold kontakten og få snakket, selv om I ikke kan ses så tit.
Er I blevet uvenner? Vær den gode veninde, og indrøm dine fejl med en undskyldning. Der kommer aldrig noget godt ud af at være stædig og ignorere hinanden, så se at få snakket problemerne igennem, før det er for sent!
Er I tit to veninder, der laver noget sammen, mens jeres tredje veninde står lidt udenfor? Husk at tage hende mere med i jeres planer, og så vil hun også føle sig tættere på jer. Det er ikke sjovt at føle sig som det tredje hjul!
At være en god veninde handler ikke kun om at huske hende og inddrage hende – det kan nemlig også være det omvendte! Måske synes din veninde, at jeres venskab er blevet lidt for omklamrende, og så kan det være, du skal give hende lidt plads til også at være sig selv. Spørg hende ind til, hvordan hun gerne vil have det, og respekter hendes meninger.
Gode veninder fortæller ikke hinandens hemmeligheder videre til andre, så hold tæt med det, du får af vide af hende. Det kan virkelig ødelægge et venskab, hvis man finder ud af, at den anden ikke kunne holde på en hemmelighed. Tillid betyder alt!
Forelskelse kan nemt splitte et venskab, hvis I forelsker jer i den samme dreng. Sker det, så sørg for at få en aftale på plads, så I ikke ender med at konkurrere om den samme dreng, for så ender en af jer med garanti med at blive ked af det. I kan for eksempel aftale, at ingen skal have ham – medmindre en af jer allerede er sammen med ham. Så er det selvfølgelig den anden veninde, der skal bakke ud.