veninder
Mit liv

Har din veninde fundet den forkerte?

Af Sisse Andersen 2. januar 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Din veninde er megaforelsket, men du synes slet ikke, at han er den rigtige for hende. Men kan du tillade dig at blande dig, og hvad skal du sige til hende?

Normalt kan du tale med din veninde om alt, men når hun har fundet en fyr, som du virkelig ikke kan lide, så er det altså lidt svært at vide, hvad du skal sige - hvis du da overhovedet skal sige noget til hende. Få gode råd til at tackle situationen her:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Han er en player:

Han er supersød over for din veninde, men også over for mange andre piger. Han skriver meget med andre og flirter med alle, og du ved, at han tidligere har været sine kærester utro.
Skal du blande dig? Med mindre du med sikkerhed ved, at han kysser med andre end din veninde, skal du ikke gøre noget. Det kan jo være, at han er vildt forelsket i din veninde og derfor får styr på sit player-liv nu. Men hold lige øje med ham, og læg også mærke til, om din veninde er glad eller om hun føler sig overset.

Tag også testen: Er han en player?

Han er en badboy:

Han ryger, drikker, kommer i slagsmål og kan godt finde på stjæle i butikker. Og nu er du vildt bange for, at din veninde bliver presset til at gøre ting, hun ikke har lyst til.
Skal du blande dig? Hvis du fornemmer, at din veninde er ude i noget snavs, skal du tale med hende. Lad være med at sige, at hun skal droppe fyren, men fortæl hende, at du er bekymret for hende og at du håber, at hun er stærk nok til at sige fra over for ham. ¨

Tag testen: Hvem er din badboy?

Han behandler hende ikke godt:

Det er altid din veninde, der tager initiativet til, at de skal ses, kæresten svarer aldrig på hendes beskeder, og du synes også, at han taler ret grimt til hende.
Skal du blande dig? Ja, for din veninde fortjener en kæreste, der behandler hende ordentligt. Sæt dig ned med hende, og spørg hende, hvordan hun har det med ham, og om hun synes, at det er sådan, et forhold skal være.

Husk!

Selv om du vælger at tale med din veninde om hendes kæreste, så skal du respektere hendes valg, hvis hun vælger at blive sammen med fyren. Og du skal aldrig bede hende om at vælge mellem sin kæreste og dig, men i stedet få hende til at forstå, at du altid vil være hendes veninde og at du bare er bekymret for hende.

Læs også: Støt din veninde når hun er ked af det

Herunder kan du læse, hvad du kan gøre, hvis du er jaloux på din veninde!

Jegerjalouxminveninde

Hvis du ikke gør noget ved din jalousi, er der stor risiko for, at jeres venskab på sigt vil gå i stykker. Derfor er det vigtigt, at du tænker over grundene til, du bliver jaloux. Når du er bevidst om årsagerne, er det nemmere at gøre noget ved problemet.
Foto: Shutterstock
En del veninder har det med at konkurrere lidt en gang imellem. Det er dog ret ødelæggende for jeres venskab, og det er derfor noget, I er nødt til at stoppe, hvis I skal blive ved med at være veninder. Gennem hele livet vil det være sådan, at det i perioder går bedre for den ene part end den anden – og er det dig, det går lidt skidt for i en periode, skal du stadig være i stand til at kunne glæde dig over din venindes succeser.
Foto: Shutterstock
I stedet for at gå og være jaloux bør du vende de negative tanker til noget positivt og tænke over, hvor fedt det er at have en veninde, som klarer sig godt! Man bliver inspireret rigtig meget af de mennesker, man omgiver sig med – så i stedet for at synes, at din veninde bare er lidt federe, fordi hun ved mere om musik end dig eller har sejere tøj end dig, så brug hende som inspiration!
Foto: Shutterstock
Har hun eksempelvis en sød kæreste? I stedet for at gå og være misundelig, så tænk på, at han måske har nogle søde venner, som du kan møde igennem ham. Eller har din veninde bare en megafed stil, og er hun altid lige fem stridt foran alle jer andre? Glæd dig over, at du kender hende, og at du har mulighed for at blive inspireret. Hvem drømmer ikke om en veninde, som kan guide en på shoppingturen?
Foto: Shutterstock
Mennesker er gode til forskellige ting – også du og din veninde! Så selv om du nogle gange føler, at alt altid går bedre for hende, så er virkeligheden nok ikke helt sådan. Hvis du virkelig tænker dig om, kan du også godt komme i tanke om dine egne styrker – og din venindes svagheder.
Foto: Shutterstock
Under alle omstændigheder holder det ikke at gå og være jaloux på sin veninde. Med tiden vil din veninde også blive træt af, at du har det bedre med hendes nederlag end hendes sejre. Vær glad på hendes vegne, når hun klarer sig godt, og hjælp hende, når hun har det svært. Det er sådan et godt venskab bør være!
Foto: Shutterstock

MestLæste