Mit liv

Guide: Hold den bedste fødselsdagsfest

Af Stine Kærsgaard 11. juni 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Drømmer du om at holde en helt fantastisk fødselsdagsfest? Så lad dig inspirere af vores fødselsdagsguide her.

Eeeeeelsker du at holde fødselsdagsfest? Så er det bare med at komme i gang med planlægningen, så du ikke står med det hele i sidste øjeblik og kommer til at glemme noget.

Læs også: Skønhed: Bliv festklar

Hvis du er ude i god tid, kan det faktisk være megasjovt at planlægge en fest. Du kan nemlig være rigtig kreativ og opfindsom – og i sidste ende vil dine gæster jo bare ELSKE at komme til en fest, hvor der er gjort lidt ekstra ud af det.

Guide:Holddenbedstefødselsdagsfest

Først skal du beslutte dig for, hvem du vil have med til festen. For at få overblik over, hvem og hvor mange, du gerne vil have med, er det en god idé at lave en gæsteliste

Det er supertjekket at sende invitationer ud, når man skal holde fest! Og endnu mere tjekket er det, hvis invitationerne er hjemmelavede. Du kan finde inspiration til seje indbydelser her. Alternativt kan du også oprette en begivenhed på Facebook og finde et sjovt baggrundsbillede, som siger lidt om, hvilken slags fest det er, du har tænkt dig at holde.

Du skal beslutte dig for, om det skal være en stor eller lille fest – og herefter, hvor den skal holdes. Oftest er nemmest bare at holde den derhjemme, men hvis det for eksempel er her om sommeren, kan du også arrangere at I mødes på en strand eller i parken. Det er dog en god idé at vælge et sted, hvor du ved, at der er overdækket, hvis vejret ikke helt er med dig.

Nogle gange kan det være ret sjovt at lave et tema til sin fest. Dog fungerer det bedst, hvis du så også gennemfører det fuldstændig. Sjove temaer kunne for eksempel være Disney-, mexicansk- eller gysertema … Det er kun din egen fantasi, der sætter grænser!

 

Hvis festen skal være ekstra vellykket, er det ret vigtigt, at gæsterne får et godt ind tryk lige, når de ankommer! For at være en mega-overskudsagtig vært, kan du eksempelvis servere de her lækre alkoholfrie drinks. Det er også vigtigt, du ikke stresser rundt, men smiler stort og tager dig tid til at hilse på alle dine gæster.

Man kan ikke komme uden om, at maden er vigtig, når man skal holde fest. Derfor er det en god idé at planlægge menuen i god tid! Kig i kogebøger, eller prøv at google forskellige menuer på nettet. Du kan også finde mange lækre opskrifter på Vi Unges site her. Når det kommer til at kokkerere maden, så lav eventuelt en test med de ting, som kan være lidt svære… Det ville være ærgerligt, hvis noget koksede på dagen.

 

Maden skal spille, men det skal kagen altså også – især når der er fødselsdagsfest! Folk forventer nemlig oftest at få noget sødt og lækkert i maven, når de skal til fødselsdagsfest. Hvis det er om sommeren, du har fødselsdag, så er en kage med masser af friske bær en god idé. Du kan også kaste dig ud i en retro kagemand! 

Sørg for, at din bordopdækning er flot – det er næsten lige så vigtig, som den mad, du serverer! Find en pæn dug, og stil matchende blomster på bordet.  De her små søde lakridskys er også supersmukke og kan også sagtens bruges som pynt! Slip din kreativitet løs!

 

Musikken er det, der skaber stemningen. Brug derfor lidt tid på at lave forskellige playlister, som du kan sætte på, når festen skrider frem.  Du kan starte med lidt stille baggrundsmusik, når gæsterne lige er ankommet og bare står og snakker sammen… Senere på aftenen skal alle de nyeste, men også de gamle klassiske dansehits på. Yay – god fest!

 

 

MegetMere