Mit liv

Guide: Find en ny veninde

Af Line Sølvhøj Jensen 17. august 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Et nyt skoler er startet, og du er måske startet i en ny klasse. Læs med her og se, hvordan du får nogle nye, skønne veninder.

Der kan være mange gode grunde til at få nogle nye veninder. Måske er du blevet uvenner med dine gamle veninder, du er startet på en ny skole eller du og dine gamle veninder er bare vokset fra hinanden. Men hvordan er det lige, du skal finde nogle nye veninder? Her får du en masse gode råd!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Ideer til sjov venindehygge.

1. Vær imødekommende
Vær åben over for piger, du ikke kender, og lad være med at lytte til, hvad andre siger om dem. Man kan hurtigt dømme andre på noget, man har hørt om dem, men er det ikke bedre at lære dem at kende selv? Måske viser det sig, at en pige fra din klasse, du aldrig rigtig har snakket med, er supersød!

2. Tag initiativ
Hvorfor ikke bare spørge en pige, som virker som en sød veninde, om hun har lyst til at lave noget? Hvis du synes, hun minder om dig, så synes hun sikkert også, at du er supersød. Du kan for eksempel spørge hende, om hun vil med i biffen og se en film, om I skal tage på café, eller om I skal følges hen i klubben om aftenen.

3. Tilbyd din hjælp
En god måde at få nye veninder på er at tilbyde din hjælp. Måske skal en pige fra din klasse skrive en sang til hendes forældres bryllupsdag, male sit værelse, eller også har hun måske svært ved lektierne. Tilbyd at hjælpe hende - måske viser det sig, at I fungerer supergodt sammen.

Prøv testen: Hvem er din veninde fra "Twilight"?

4. Vis interesse
En af de bedste måder at få veninder på er at vise interesse for dem. Lyt efter, når de fortæller noget, og spørg ind til det. Det er jo skønt, når nogen interesserer sig for én, så de vil lynhurtigt synes, du er rigtigt sød, hvis du viser dem, at du er interesseret i dem!

5. Vær social
Du skal nok ikke forvente, at din kommende veninde pludselig ringer på døren, så du må ud for at finde hende. Derfor er det en god idé at tage med til fester, du bliver inviteret til, tage i klubben, i sportshallen eller andre steder, hvor der er masser af andre unge.

6. Vær glad og positiv
Når du skal på venindejagt, så gælder det altså om at finde din positive side frem. Lad være med at fortælle den første pige, du møder, at du ikke har nogen veninder, og hvor trist du synes, det hele er. I stedet skal du finde smilet, det gode humør og dine positive sider frem, så hun finder ud af, at du er sød og sjov at være sammen med.

7. Fælles interesser
En god måde at få nye veninder er at finde nogen, som har samme interesser som dig. Det kan være nogen, der dyrker den samme sportsgren som dig, har det samme idol eller bare laver det samme i fritiden, som du gør. Spørg, om I skal lave noget sammen. I har jo en hel masse tilfælles, I kan snakke om!

Læs også: 10 gode veninde-traditioner.

8. Lad vær med at bagtale
Hvem gider have en veninde, der bagtaler? Det er en rigtig dårlig idé at sige lede ting om andre, for det giver et dårligt indtryk af dig. Hvis nogen spørger om din mening om andre, kan du vælge enten at være helt ærlig, eller være neutral, så du ikke siger noget ondt om personen.

9. Giv alle en chance
Lad være med at dømme folk for hurtigt. Brug i stedet god tid på at lære andre piger at kende. Man bliver alligevel ikke veninder på én dag, så snak med de piger, du møder, og lær dem godt at kende.

10. Dine veninders veninder
Har du nogensinde tænkt på, om dine veninders veninder også kunne blive dine veninder? Når din veninder har det sjovt sammen med dem, så vil du sikkert også have det. Men det kan være en god idé lige at snakke med din veninde om det først, så hun ikke føler, at du stjæler hendes veninder.

Læs også: Er I bedste veninder?

MestLæste