Mit liv

Få det perfekte fritidsjob

Af Stine Nielsen 17. juli 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du gerne have et fritidsjob efter sommerferien? Så læs med her!

Et sjovt fritidsjob er supersmart - du får penge, erfaring og lærer en masse. Men hvilket fritidsjob skal du gå efter? Og hvordan får du jobbet? Få et par tips her!

Læs også: Bliv inspireret til et fritidsjob

Spørg dig selv:

Vil du arbejde alene eller sammen med andre?
Hvis du er meget udadvendt er det næsten en skam at stå på et lager. Find ud af, om du gerne vil snakke med mennesker, mens du er på arbejde, og brug det som udgangspunkt til at finde et fritidsjob.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad interesserer du dig for?
Er du vild med mode? Så vil et fritidsjob som assistent i en modebutik måske være noget. Eller hvis du er vild med dyr, kan du måske gå tur med folks hunde. Se, om du kan finde på et fritidsjob, som, du ville synes, var sjovt.

Kan du stå tidligt op?
Hvis du ikke er morgenmenneske, skal du nok ikke søge fritidsjob i en bager eller som avisbud - overvej, hvilke arbejdstider der ville passe til dig.

Hvor tit vil du arbejde?
Må din chef ringe til dig når som helst og kalde dig på arbejde? Eller vil du helst nøjes med et par faste dage hver uge? Tænk over det inden du søger et fritidsjob!

Hvor stærk er du?
Må dit fritidsjob kræve lidt af dig fysisk som for eksempel rengøring, eller vil du hellere sidde stille ved kassen i et supermarked? Overvej, hvad du mest har lyst til.

Vil du bruge din erfaring fra dit fritidsjob senere?
Ved du allerede nu, hvad du gerne vil senere i livet? Så kan det være en god idé at finde et fritidsjob, som er relevant og giver dig noget erfaring inden for den bestemte branche.

Læs også: 5 gode råd til dit første job

Vær opsøgende

Gå personligt ind det sted, hvor du søger et fritidsjob og aflevér dit CV og ansøgningen. Så kan arbejdsgiveren lige se dig an og måske få en kort snak med dig på stedet - det giver dig langt bedre chancer for at give et godt indtryk!

Skriv en unik ansøgning

Skriv en ansøgning, som siger noget om, hvem du er som person. Sørg også for at skrive, hvorfor du søger fritidsjob netop dér, og hvad du gerne vil bidrage med. Få flere tips til en god jobansøgning her!

Start dit eget

Hvis du ikke kan finde et fritidsjob andre steder, kan du altid prøve lykken alene. Mange bloggere tjener for eksempel penge på deres blogs. Hvilke fritidsinteresser har du? Hvis du er kreativ, kan du også prøve at tjene lidt ekstra lommepenge ved at sælge for eksempel tegninger og DIY-ting.

God jobjagt!

MestLæste