Mit liv

Er du online i skolen?

Af Benedikte Brix 8. august 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Mange har en computer med i skole, men hvor meget er du egentlig online – og bør du skrue lidt ned?

Det er stort set umuligt ikke at være online det meste af dagen. Du kan gå på nettet med din mobil, din tablet, din computer… Men hvornår er det egentlig okay at være online henne i skolen?

Læs også: Facebook, twitter eller en blog?

Kan du koncentrere dig?
Timen er startet, og du sidder og skriver noter på din computer. Pludselig kommer der en popup nede i hjørnet - der er en ny notifikation på facebook. Hvis du er en af dem, der ikke kan lade være med liiige at klikke ind på den, skal du måske tænker over, om det ødelægger din koncentration at være online i timen. Der er nemlig stor sandsynglihed for, at du kommer til at bruge lang tid, når du først har klikket dig ind på facebook - og selv om du ikke gør, har du garanteret glemt, hvad din lærer lige sagde…

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Test: Hvilken onlinetype er du?

Gå offline
Gør det til en huskeregel at logge af facebook og så videre, når timen starter - både på computer, mobil og hvad du ellers har med. Det er en rigtig god idé, hvis du går helt offline, så du ikke bliver forstyrret i løbet af timen. Det kan du for eksempel gøre ved at hoppe helt af det trådløse netværk eller slukke for din mobiltelefon.

Læs også: Mobning på nettet og mobilen

Slap af!
Nogle har rigtig svært ved at logge af og gå offline. Det kan være helt stressende ikke at kunne følge med i en facebook-tråd eller se, hvad dit idol tweeter lige nu. Men husk, at de ting, der sker, stadig er der senere på dagen. Efter et stykke tid vænner du dig til at være offline en gang i mellem, og det kan faktisk føles helt befriende ikke altid at tænke i Instagram-billeder (selv om det er svært).
En anden bonus er, at der er meget mere at se på, når du ikke logger på så tit. Så er der nemlig gået længere tid, hvor ting er blevet delt, og så er det pludselig en del sjovere at være på nettet.

Hvor tit er du online - og er du på nettet i skolen?