Mit liv

Er din bedste ven en dreng?

Af Line Sølvhøj Jensen 29. oktober 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvem har sagt, at drenge og piger ikke kan være venner? Det er helt naturligt at have en dreng som en af dine allerbedste venner. Og der kan endda være mange fordele ved at være venner med en dreng!

Måske tænker du, at det er forkert at være rigtig gode venner med er dreng - måske endda hvis han er din allerbedste ven. Men det er helt naturligt at være venner med en dreng, og selv om I er rigtig tætte, så behøver der ikke være mere i det end bare et godt venskab. Og selvfølgelig er der plads til veninder og kærester også.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det er naturligt at have drengevenner
Venskab handler hverken om alder eller køn. Et rigtigt venskab handler om, at I har noget specielt sammen, at I er der for hinanden og at I kan stole på hinanden. Og derfor er det lige så naturligt at være venner med drenge som med piger.

Læs også: Derfor elsker vi drenge

Det kan være, at du har været venner med en dreng, lige fra du gik i børnehaven, eller måske er han din nabo eller dine forældres venners søn. Det kan også være, at I har mødt hinanden, fordi I har samme interesser. Lige meget hvor du kender ham fra, så er det vigtigt, at I beholder jeres venskab, selv om I kommer i puberteten og får kærester. Der er bare nogle ting, du skal huske, når du er ven med en dreng:

Det skal du huske:
• Du må ikke blive jaloux eller føle dig tilsidesat, hvis han får en kæreste. Hans nye kæreste har måske ikke drengevenner, så det kan være, hun synes, det er lidt underligt, at I er venner. Men hun skal acceptere jeres venskab, ligesom du skal acceptere, at din bedste ven har fået en kæreste.

• Det er ikke forkert at være sammen med din ven, selv om du får en kæreste. Forklar din kæreste, at I har været venner i lang tid, og lad eventuelt din kæreste og ven møde hinanden, så din kæreste kan se, at I bare er venner.

Læs også: Bliv ven med din kærestes venner

Fordele ved at være ven med en dreng:
• Du kan få den helt ærlige mening om, hvad drenge egentlig synes og tænker om piger.
• Det kan være, han kan give dig gode råd i forhold til din kæreste.
• Drenge sladrer ikke så meget som piger.
• Du kan have det lige så sjovt med drenge som med piger.
• Drenge kan være lige så gode til at trøste, som piger er.
• Drenge kan være mere ligetil at snakke med end piger.
• Drenge bliver ikke jaloux på samme måde som piger gør.
• Drenge bliver ikke tøsefornærmet.

Test: Er I mere end bare venner?

MestLæste