Cola
Mit liv

Endelig: Her er forskellen på Coca Cola og Pepsi!

Af Louise Wethke Buch 23. marts 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Coca Cola og Pepsi har delt vandene i årevis. Nogle kan kun lide det ene mærke, mens andre påstår, de smager ens. Nu er mysteriet opklaret, og de smager helt anderledes.

Alle har en holdning,, og ingen kan blive enige: Hvad er forskellen på Coca Cola og Pepsi?

Mange mener faktisk, man slet ikke kan smage forskel. Og nogle kan ikke lide den ene frem for den anden. Men hvis de virkelig smager anderledes, hvad er forskellen så?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Hvad sker der, når man drikker cola?

Journalist Malcolm Gladwell har lavet en grundig test af Coca Cola og Pepsi og har udgivet smagsforskellen i sin bog "Blink". Det skriver The Independent.

Han er kommet frem til, at Coca Cola smager lidt af rosiner og vanilje, mens Pepsi smager mere af citrus og er lidt sødere i smagen. Det gør også, at Pepsi smager mere kraftigt end Coca Cola, der har en mere "blød" smag. Fordi Pepsi er så sød i smagen, er det ofte den, der vinder i smagstests.

Test dig selv: Hvilken sodavand er du?

Hvis du er blevet træt af Cola? I galleriet får du inspiration til fire friske sommerdrikke:

4friskesommerdrikke

5 citroner1 dl vand1 dl sukkerVand til opblanding (cirka 1,5 liter)Hæld 1 dl vand og sukker i en gryde, og kog det til sukkeret er opløst. Pres citronerne, og bland det hele sammen. Skær et par citronskiver, og hæld det hele i en kande med cirka 1,5 liter vand til opblanding, alt efter hvor ’stærk’ den skal være. Stil det på køl, og server med isterninger.
Shutterstock
2 modne bananer4 dl juice (æble, appelsin eller ananas)4 dl blåbær4 dl yoghurt naturel2 spiseskeer sukkerBland det hele sammen i en blender. Hvis den skal være kold fra start, kan du komme et par isterninger med i blandingen, inden du blender den. Ellers kan du køle den ned i en halv times tid, inden du drikker den.
Shutterstock
6 passionsfrugter1 liter juice med mango og/eller ananas1 liter æblejuiceKnust isSkrab kødet ud af passionsfrugterne, og blend det sammen med juicen. Lad det stå på køl et par timer, og server med knust is, og pynt med et par mynteblade. Mums!
Shutterstock
1 citron4 dl æblejuice½ vandmelonPres citronen. Hak vandmelonen i små stykker, og blend det hele sammen. Stil det på køl i en times tid, før du drikker det. Mums!
Shutterstock

Læs mere om