25 inspirerende feministiske citater
Mit liv

Empowerment: 25 inspirerende feministiske citater fra vores yndlingskendisser

Af Josephine Sjelhøj 24. marts 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du brug for at blive motiveret? Vi har udvalgt 25 inspirerende feministiske citater fra vores yndlingskendisser, der kan få dig til at elske dig selv lidt mere.

Kender du de dage, hvor man bare har brug for et ekstra boost af selvsikkerhed og empowerment? 

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Når vi har brug for inspiration og motivation, henvender vi os tit til vores yndlingskendisser, som altid står klar med et perfekt citat, der hylder feminisme, selvkærlighed og giver os en masse selvtillid. 

Du er fantastisk, smuk, klog og uovervindelig uanset, hvem du er, og hvordan du ser ud. Du kan klare alt, du sætter dig for, og ingen skal nogensinde overbevise dig om noget andet. Nogle gange kan det desværre bare være lidt svært at huske, og derfor har man brug for en stærk påmindelse om, hvor fantastisk man egentlig er.

LÆS OGSÅ: 24 inspirerende kvinder, vi ser op til

Hvad end du har brug for en påmindelse om, at din krop er perfekt præcis som den er, eller en fed Instagram-caption, som viser, at kvinder er mindst lige så magtfulde som mænd, har vi et perfekt citat til dig.

I galleriet herunder har vi samlet 25 af vores yndlingscitater fra nogle af de største kvindelige kendisser, som helt sikkert vil inspirere og motivere dig.  

25inspirerendefeministiskecitater

Ariana Grande

”Jeg er træt af at leve i en verden, hvor kvinder altid bliver omtalt som mænds fortid, nutid og fremtid. Det lyder altid som om, de ejer os. Jeg tilhører ikke andre end mig selv, og det gør du heller ikke.” 

Foto: @arianagrande

Selena Gomez

”Du må aldrig være bange for, hvad andre tænker om dig. Du kommer alligevel ikke til at gøre alle i verden tilfreds.” 

Foto: @selenagomez

Rihanna

”Når en dør bliver lukket, har du to muligheder: Du kan enten give op eller fortsætte med at kæmpe. Vi starter alle et sted, men det eneste, der tæller, er der, hvor vi ender.”

Foto: @badgalriri

Billie Eilish

"Offentligheden hader piger og kvinder med stærke holdninger. Hvis du er en pige med en mening, hader folk dig bare. Der er stadig mennesker, der er bange for succesrige kvinder, og det giver ingen mening."

Foto: @billieeilish

Zendaya

”En feminist er en person, der tror på, at kvinder kan være lige så magtfulde som alle andre mennesker.”

Foto: @zendaya

Miley Cyrus

”Jeg vil sørge for, at min stemme altid bliver hørt.” 

Foto: @mileycyrus

Beyoncé

”Magt er ikke noget, du får af andre. Det er noget, du selv skal skabe.”

Foto: @beyonce

Dua Lipa

”Kvinder er fremtiden. Vi kommer til at overtage verden.” 

Foto: @dualipa

Jazz Jennings  

”Jeg føler, at mange mennesker nedgør eller ignorerer transkønnede pigers oplevelser, fordi de mener, at de ikke er rigtige piger. Men jeg ER en rigtig pige.” 

Foto: @jazzjennings_

Alexandria Ocasio-Cortez

”Ideen om, at kvinder kan have lige så meget magt som mænd, er noget, vores samfund ikke kan håndtere. Men jeg er lige så magtfuld som mænd, og det gør dem vanvittige.”

Foto: @aoc

Halsey

”Vi har brug for feminisme, som ikke glemmer farvede kvinder, transkvinder og queer kvinder. Feminisme skal beskytte ALLE kvinder.”

Foto: @iamhalsey

Camila Cabello

”Der er intet galt med at vise sin seksuelle side som kvinde.”

Foto: @camila_cabello

Tinashe

”I løbet af hele min musikkarriere har jeg kun arbejdet sammen med to kvindelige lyddesignere og én kvindelig producer. Når man sammenligner med, hvor mange mandlige producere, jeg har samarbejdet med, er det meget bekymrende. Det vil jeg gerne ændre.”

Foto: @tinashenow

Lana Condor

”Jeg synes, det er på tide, vi giver folk noget mere støtte. Du bliver nødt til at spise. Du skal ikke tro på, at der er en bestemt kropstype, som er den ’rigtige,’ fordi det er der ikke.”

Foto: @lanacondor

Lucy Hale

”Jeg elsker at have en sej farvet læbestift på. Jeg er ligeglad med, hvad andre synes. Jeg klæder mig ikke efter, hvad mænd kan lide. Jeg tænker kun på, hvad jeg selv synes ser godt ud.” 

Foto: @lucyhale

Megan Thee Stallion

"Selvtillid kommer bogstaveligt talt indefra. Du bliver nødt til at se dig selv i spejlet og elske det. Hvis du ikke kan lide det, du ser, vil det afspejle sig i din energi.”

Foto: @theestallion

Taylor Swift

”Feminisme er nok det allervigtigste i verden, man kan støtte op om. Det er nemlig bare et andet ord for ligestilling.”

Foto: @taylorswift

Lizzo

”Min bevægelse er for alle. Min bevægelse fejrer mangfoldighed.”

Foto: @lizzobeeating

Demi Lovato

”Jeg plejede at tro på, at selvtillid kommer fra, hvad andre synes om mig, men nu har jeg indset, at det kommer fra, hvordan jeg tænker om mig selv.”

Foto: @ddlovato

Dove Cameron

”Alle mennesker skal have lov til at leve, som de vil. Vi skal ikke prøve at bestemme, hvordan andre skal leve. Vi bliver nødt til at kæmpe for, at alle har rettighederne til at være frie.”

Foto: @dovecameron

Camila Mendes

”Jeg tror på, at man aldrig skal skamme sig over, hvad man vælger at gøre med sin egen krop.”

Foto: @camimendes

Lady Gaga

”Du skal aldrig give tilladelse til at lade andre mennesker dæmpe din glød bare fordi de bliver blændet af den. Bed dem om at tage solbriller på i stedet for.”

Foto: @ladygaga

Lili Reinhart

”Du er stadig naturlig smuk, selvom du har akne, ar eller appelsinhud. Vi skal fejre hinanden og os selv præcis, som vi er.”

Foto: @lilireinhart

Kim Kardashian

”Hvis der er noget, jeg gerne vil have, så får jeg det til at ske.”

Foto: @kimkardashian

Nicki Minaj

”Jeg tror på, at kvinder kan gøre lige, hvad de har lyst til.”

Foto: @nickiminaj

MegetMere