Mit liv

Eksamen - Tips til mundtlig engelsk

Af Line Sølvhøj Jensen 6. juni 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Frygter du din eksamen i mundtlig engelsk, og er du bange for at gå helt kold, når du sidder til eksamen? Vi giver dig nogle gode tips til, hvordan du klarer en eksamen i mundtlig engelsk.

Er eksamen i mundtlig engelsk den værste eksamen, du overhovedet kan forestille dig? Måske synes du, at den virker helt uoverskuelig, fordi du både skal have styr på den engelske grammatik, men du skal også have styr på, hvad det er, du skal sige til eksamen. Men bare rolig, der er tips og gode eksamensråd at hente.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan undgår du eksamens-nervøsitet.

Forberedelse til mundtlig engelsk

Når du læser til den mundtlige eksamen i engelsk, så er det selvfølgelig vigtigt, at du får læst dit pensum godt igennem, og at du forstår alt det, du læser. Lav et resumé, når du har læst en tekst igennem, så du hurtigt kan få overblik over, hvad teksten handler om. Du kan lave resuméet på dansk, men det er også en god idé at skrive nogle stikord om teksten på engelsk, så du har nogle gode vendinger, du kan fyre af til eksamen.

Skriv ned:
• Hvad teksten handler om
• Hvad hovedpointerne er
• Hvem hovedpersonerne er
• Hvilke tanker du fik, da du læste teksten
• Om du kan finde andre tekster, du kan perspektivere til

Husk også at tjekke op på grammatikken, når du læser til eksamen, så du har styr på de mest almindelige vendinger, og prøv at tale så meget engelsk som overhovedet muligt, når du er derhjemme. Det gør det meget lettere for dig at tale engelsk til selve eksamenen.

Læs også: 10 gode råd til eksamen.

Når du sidder til forberedelsen til eksamen

Når du endelig sidder til forberedelsen til eksamen, så få styr på de pointer, du gerne vil sige til eksamen. Lad være med at skrive hele sætninger ned, for så begynder du tænke alt for meget over grammatikken. Skriv i stedet en masse stikord ned og eventuelt få hele sætninger, hvis det er noget, du gerne vil sige til eksamen, men som du er bange for at glemme.

Læs også: Gode råd til den mundtlige eksamen.

Når du sidder til mundtlig eksamen i engelsk

Først og fremmest skal du tro på, at du godt kan! Du bliver ikke dømt, fordi du kommer til at sige noget forkert, og det handler ikke om, at du skal sige nogle svære og komplicerede sætninger. Prøv at gøre det let for dig selv og forklar tingene på en nem måde. Hvis der er noget, du ikke kan svare på, så sig på engelsk, at du ikke helt har forstået spørgsmålet. Det tæller op, hvis du kan undgå at tale dansk til eksamen.

Held og lykke!

Få flere tips til eksamen her.

MestLæste