venidner og venner
Mit liv

Det er ikke skidt at have få venner

Af Louise Haack 7. marts 2019
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Få tætte venner kan være lige så godt, som at have mange venner. En undersøgelse viser, at ikke alle har samme behov, når det kommer til at være sammen med mange mennesker.

Nogle gange kan man godt bekymre sig, hvis man ikke har SÅ mange venner, som nogle andre har. For er det nok kun at have et par venner? Svaret på spørgsmålet er ja.

Det er jo helt forskelligt fra person til person, hvor mange venner man har – og hvor mange venner man har lyst til at have.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Undersøgelse viser, hvor mange bedste venner man kan have

Og det er faktisk slet ikke skidt kun at have få venner, for faktisk kan det måske fortælle noget om din intelligens. Det mener i hvert fald nogle forskere, der står bag et studie om lykke, der lige er blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift British Journal of Psychology.

Læs også: Skal man have en bedste veninde?

Forskerne har fundet ud af, at mennesker generelt er mere lykkelige, hvis de er omgivet af andre mennesker og altså ses med deres venner – det er ikke så overraskende. Men forskerne opdagede også noget andet. Nogle mennesker - for eksempel dem, der er ekstremt intelligente - oplevede det modsatte. De blev ikke lykkeligere af at socialisere meget med mange andre mennesker.

Det viser jo bare, at det er forskelligt fra person til person, hvor mange venner man har brug for at have for at være glad. Så uanset om du har to eller 10 venner, er det altså helt okay, så længe du er glad for det!

Uanset om man har mange eller få venner, er det vigtigt, at man passer godt på dem. Lær, hvordan du gør det, her:

Derforskaldupassegodtdinevenner

Alle har brug for vennerMennesket er socialt og har brug for nære relationer for at føle sig lykkelig. Derfor er det en god idé at passe på de venner, du har og være åben overfor nye bekendtskaber gennem hele livet. Kærester kommer og går, men venner kan være der hele livet.
Foto: Shutterstock
Venner giver nye bekendtskaberGennem hele livet er det en god ide at udvide sin horisont og sine bekendtskaber – og det er her helt oplagt at møde nye mennesker igennem sine venner. Når man møder nye mennesker, kan det nemlig give helt nye muligheder så som en sød kæreste, et nyt fritidsjob, eller du kan måske få øjnene op for nye fritidsinteresser, som du ellers aldrig ville opdage…
Foto: Shutterstock
Venner inspirerer hinandenNoget af det bedste ved gode venskaber er, at man kan inspirere hinanden i forhold til alle mulige ting. Man lærer af hinandens erfaringer, og man kan også blive inspireret til mindre ting så som at blive introduceret til noget nyt cool musik, ny mad eller få andre gode tips!
Foto: Shutterstock
Venner er vigtige i modgangLige så værdifuldt det er at have venner, når man har brug for festligt selskab, lige så vigtigt er det, at de er der for en, når alt bare er op ad bakke. Du kommer meget lettere gennem de svære tider, når du har gode venner til at støtte dig.
Foto: Shutterstock
Tag dem aldrig forgivetTing der ikke bliver plejet, har det med at forsvinde fra vores liv. Det er derfor supervigtigt, at du tænker over at pleje dine venner – også i de perioder, hvor du måske føler, at du ikke har lige så meget brug for dem. Selv om du har fået en sød kæreste eller har travlt med dine egne ting, så glem derfor ALDRIG dine venner
Foto: Shutterstock
Venner giver sjovere oplevelserDet er altid lidt sjovere at opleve ting, når man oplever dem med andre. Når du oplever noget sjovt eller anderledes med dine venner, får I minder sammen. Bagefter kan I snakke om det, der er sket og grine af de sjove ting sammen.
Foto: Shutterstock