Ensomhed
Mit liv

Brevkassen: "Jeg føler mig ensom, hvad skal jeg gøre?"

af Redaktionen 30. januar 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Unsplash
"Jeg føler mig meget ensom, fordi jeg ikke har nogen at være sammen med. Hvad skal jeg gøre?" spørger én af vores læsere. Vores ekspert Kristina svarer på spørgsmålet lige her.

Hej Vi Unge

Jeg er en pige, der er meget socialt anlagt. Jeg føler mig meget ensom, fordi jeg ikke har nogen at være sammen med. Jeg bor ude på landet, så jeg kan ikke bare cykle hjem til en veninde.

Jeg bliver også lidt jaloux, når jeg ser mine venner være sammen, og jeg bare sidder derhjemme bag en skærm. Hvad skal jeg gøre?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hilsen den ensomme pige

Kære pige

Corona har bragt mange ting med sig, og ensomhed og savn fylder stadig rigtig meget for unge. Derfor er det godt, at du er social og kæmper for at være mere sammen med dine venner.

Måske har I arbejdsgrupper, så kunne du tale med dem om, at du savner dem, og at du føler dig ensom, når I ikke kan mødes. Du kunne foreslå, når I ikke kan cykle hjem til hinanden, om det kunne være en mulighed, at jeres forældre skiftes til at køre jer?

Det kunne for eksempel være, at dine forældre kørte dig ind til en veninde om morgenen og hentede dig senere på dagen, og de næste gange kunne de andre veninders forældre køre ud til dig.

I kunne alle snakke med jeres forældre om det, eller også kunne jeres klasselærer hjælpe med at sætte det i gang, så de også sikrer, at ingen føler sig ensomme.

Man kan stadig gøre mange ting online, hvis man ikke kan mødes, for eksempel se serier sammen, træne sammen, bage sammen, synge sammen, FaceTime i flere timer, og man kan også finde nye onlinegrupper, som man deler interesse med. Jeg håber, at I får mulighed for at mødes, så savnet forsvinder.

Kram Kristina

MestLæste