Mit liv

Bliv ven med din lærer

Af Benedikte Brix 14. august 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvordan gør du et godt indtryk på dine lærere? Vi har nogle forslag.

Lær din lærer at kende
Find ud af, hvad din lærer interesserer sig for, så I kan smalltalke lidt. Det vil gøre jeres forhold mere afslappet.

Vær ærlig
Hvis du har glemt at lave lektier, så lad være med at lyve om det. Fortæl sandheden, og gør det godt igen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Tips til bedre karakterer

Hjælp til
Brug lidt tid på at hjælpe din lærer med nogle småting, hvis han eller hun har brug for det, eller kom med nogle gode idéer til skoleudflugter. Din lærer vil blive glad for, at du kan tage initiativ til at forbedre undervisningen.

Vær stille i timerne
Lad være med at småsludre med de andre eller komme med dumme kommentarer. Ræk hånden op, hvis der er noget du vil sige. Lærere elsker elever, der rækker hånden op.

Vis interesse
Deltag i timerne og vis, du er engageret. Det giver masser af point hos din lærer! Vis din biologilærer for eksempel har talt om regnskoven i en time, kan du fortælle lidt facts, du selv har fundet frem til.

Læs også: Bliver du mobbet af din lærer?

Vær en god elev
Lav dine lektier og aflever opgaver til tiden. Det er det bedste, lærere ved.

Sig "hej"
Hils pænt på din lærer, når I mødes om morgenen eller går forbi hinanden på gangen. Det gør et godt indtryk i stedet for at ignorere ham eller hende.

Vær en god kammerat
Husk at smile og være hjælpsom i timerne. Din lærer vil sætte pris på, at du hjælper de andre i klassen i stedet for kun at klistre til ham eller hende for at gøre opmærksom på dig selv.

Læs også: Jeg var kærester med min lærer

Har du en yndlingslærer?

Herunder kan du se, hvordan du overlever de sidste timer i skolen!

Sådanoverleverdudesidstetimeriskolen

Det lyder åbenlyst, men vi kender alle til følelsen af, at man til sidst på dagen mister koncentrationen og har svært ved at følge med. Derfor kan det være en rigtig god idé at anstrenge sig endnu mere på at høre efter fra timens start i de sene timer – ikke kun fordi, du lærer mere, men fordi det faktisk føles mindre kedeligt end bare at sidde i sin egen verden og kigge på uret. Holder du fokus på, hvad læreren siger og skriver nogle noter, kommer tanken: ”Kan vi ikke bare få fri…” nemlig ikke lige så ofte, da du koncentrerer dig om noget andet. Og er du ikke koncentreret fra start, bliver det også meget sværere at følge med, som timen skrider fremad, og så bliver det bare endnu kedeligere.
En af de mest almindelige årsager til, at vi bliver trætte midt på dagen, er væskemangel. Får vi ikke drukket nok vand, bliver vi dehydreret, og så er det, at vi pludselig sidder og hænger i timen, og ikke forstår to ord af, hvad læreren prøver at fortælle os. Mister du koncentrationen til sidst på dagen, skal du drikke et par glas vand, og så vil det helt sikkert hjælpe dig!
Husker du at gå udenfor, hver gang I har en pause, hvor der er tid nok til at gøre det? Hvis ikke, skal du helt sikkert begynde på det. Frisk luft er supervigtigt for hjernen, din kropstemperatur og din koncentration, og sidder du i et klasseværelse hele dagen med dårlig luft, er der ikke noget at sige til, du bliver træt. Får I en pause på fem eller ti minutter i en af de sidste timer, er det bare med at gribe chancen og komme ud i luften og få kickstartet koncentrationen.
Er du tit sulten til sidst på dagen i skolen, er det uden tvivl en af årsagerne til, at du har svært ved at holde gejsten oppe i de sidste timer. Sult gør dig sløv, og når du er træt og sløv, er det sværere at koncentrere sig. Husk derfor at spise godt til frokost, og også gerne have en snack med til om eftermiddagen, så du ikke risikere at gå kold. Tit kan du også komme af med sulten ved at drikke et glas vand i stedet. Få tips til, hvilke snacks du kan tage med i skole her.
Det er slet ikke noget at sige til, hvis du synes, de sidste timer virker uoverskuelige – for det er altså også en gang imellem! Men prøv i stedet at fokusere på at tænke positive tanker, så du ikke går i baglås og gejler dig selv op til, at det bliver kedeligt, og du er træt. Mind i stedet dig selv om, at så snart timen er forbi, har du fri, og så kan du slappe af og gøre, hvad du vil, og hvis du gjort en god indsats og deltaget i timen, kan du gå derfra med god samvittighed.