Mit liv

Bliv klar til efterskolen

Af Julie Lund Mikkelsen 13. august 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Smutter du på efterskole efter sommerferien? Så er du sikkert allerede i fuld gang med at pakke og planlægge – men har du mon tænkt på de her ting?

Woohoo, dit efterskoleår bliver helt sikkert en oplevelse, du aldrig glemmer. Derfor gælder det også bare om at være helt klar fra starten af, så du er sikker på at få det bedste år!

Læs også: Sådan er livet på en efterskole

1. Din efterskole har helt sikkert en Facebook-gruppe, hvor du allerede nu kan melde dig ind og måske møde andre, der skal starte på efterskolen. Så kender du allerede nogle af de andre lidt inden første dag. Nice!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Sæt dig grundigt ind i, hvilke aktiviteter og fag der er på efterskolen. Hvilke har du lyst til at deltage i?

3. Det er superfedt at få breve hjemmefra, mens du er på efterskole. Aftal med dine veninder, at I skal sende søde kort og håndskrevne breve til hinanden, mens du er på skolen. Det er da max hygge!

4. På efterskolen kan din mor ikke lige hjælpe til, når der skal vaskes tøj. Derfor er det en god idé at få nogle vasketips, inden du tager af sted. Så kan du måske også hjælpe de andre på skolen lidt.

5. Forbered dig på, at du godt kan få lidt hjemve en gang imellem - det gør alle på skolen! Tag billeder med af din familie og dine veninder. Det hjælper lidt på savnet…

Læs også: 10 optursting ved at gå på efterskole

6. Det er en god idé at blive på skolen i de første weekender. Selv om du sikkert allerede savner familie og venner til den tid og har lyst til at tage hjem på besøg, så er de første par weekender en god mulighed for at lære folk bedre at kende. Så lad være med at lægge planer uden for efterskolen dér.

7. Forkæl dig selv lidt ekstra med din yndlingsmad, inden du tager af sted. På efterskolen kan du jo ikke selv vælge, hvilken mad du får serveret.

8. Dit værelse på efterskolen skal da gøres helt personligt. Tag plakater, billeder og hyggenips med, så du kan skabe den helt perfekte stemning på værelset.

9. Du tænker sikkert allerede over, hvordan du skal se ud den første dag. Tag noget tøj på, som du føler dig godt tilpas i, og smæk et stort smil på læberne. Så kan det ikke gå galt! Og husk nu, at ALLE er nervøse den første dag - det er ikke kun dig!

10. Husk nu at nyde din tid på efterskolen! Det går nemlig meget hurtigere, end du tror - og det bliver med garanti en fed oplevelse!

Skal du på efterskole efter sommerferien? Eller har du allerede været på efterskole?

Herunder kan du læse, hvad du skal gøre, hvis din veninde skal på efterskole!

Snøøøft!Minvenindeskalefterskole

Lav en overlevelseskasse til hendeDin veninde glæder sig sikkert helt vildt til at komme hen på efterskolen og møde de nye mennesker, men det kan altså også være rigtig skræmmende at skulle væk fra alt det velkendte. Derfor vil du være en vildt god veninde, hvis du laver en lille overlevelseskasse til hende, som hun kan kigge i, når hun savner dig og de hjemlige rammer. Læg billeder af jer sammen i, små noter, en plakat af jeres yndlings-celebfyr, kleenex, hendes favoritslik og andet personligt i kassen.Psst! Hvis du ikke når det, inden hun tager af sted, så bare giv hende den med, når hun er hjemme på weekend!
Foto: Shutterstock
Skriv breveNår man er på efterskole, er det vildt hyggeligt at modtage post hjemmefra. Når posten bliver delt rundt til eleverne, vil det uden tvivl gibbe af glæde i din veninde, når hun ser, du har håndskrevet et brev til hende.
Foto: Shutterstock
FacetimeI stedet for at ærgre dig over, at hun ikke kommer hjem i weekenden, så lav en aftale med hende om at videochatte. På den måde kan I fnidre, som I plejer, grine og hyggesnakke (næsten) face-to-face.
Foto: Shutterstock
Skriv et godnathilsenAllerede inden hun tager af sted, kan I skrive en sød godnathilsen til hinanden, som I kan hænge op ved hver jeres seng. På den måde kan I læse den andens godnathilsen, lige inden Ole Lukøje kommer … Det er en hyggelig måde at falde i søvn på.
Foto: Shutterstock
Besøg hendeHvis man må have besøgende overnattende på efterskolen, kan I planlægge en weekend i fremtiden, hvor du kommer hen på hendes skole. Det er så hyggeligt at møde alle hendes nye venner og veninder, og så kan hun vise dig rundt og fortælle, hvad de plejer at lave på skolen! Yay!
Foto: Shutterstock
Personlig kalenderHvis du har mod på et lidt større skrivearbejde, kan du give hende en vildt personlig kalender med breve eller pakker – en til hver måned. Til jul kan det være en julehilsen eller et brev, hvor du skriver, at der kun et halvt år, til I ses hver dag igen. Kun din fantasi sætter grænser.
Foto: Shutterstock
Fortæl om dit liv derhjemmeSelv om det er din veninde, der oplever alt det sjove (føler du!), så husk, at hun også gerne vil opdateres på alt det, der sker derhjemme. Så husk at snakke med, når I ses eller facetimer, så hun også kan følge med i forandringerne i dit liv.
Foto: Shutterstock
Vær forståendeDet er en god idé at notere dig, at hun skal se virkelig mange, når hun er hjemme på weekend. Så jo mere kreative I er i løbet af ugerne, jo nemmere bliver det for dig at acceptere, at hun måske ikke har tid til at se dig i alle de weekender, hun er hjemme.
Foto: Shutterstock
Kun et årDet er heldigvis kun et år, I skal være væk fra hinanden, så hold uuuud! Når hun kommer hjem igen, vil I måske være endnu tættere end før, fordi I har været så gode til at pleje jeres venskab, også selv om der er sket vildt spændende ting i hver jeres liv.
Foto: Shutterstock