Mit liv

5 gode råd: Sådan forbereder du dig til de afsluttende eksamener

Af Tanja Hartmann 23. juni 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Sommerferien er lige om hjørnet, men inden du kan nyde friheden helt, venter de afsluttende eksamener. Hvis du føler, at det er en smule uoverskueligt, skal du læse med her. Vi giver dig nemlig 5 gode råd til, hvordan du kan forberede dig til dine eksamener.

Skoleåret nærmer sig sin udgang, og lige om lidt kan de fleste gå på den længeventede sommerferie. Men inden da skal de sidste skriftlige og mundtlige eksamener afsluttes.

Her venter en eksamensperiode, der for mange kan føles hård. For ikke nok med, at du måske er en smule nervøs, kan det samtidig også virke som noget af en mundfuld at få styr på alt pensummet til de forskellige fag. Det er derfor en god ide, at du sætter tid af til at forberede dig godt inden dine eksamener. Men hvordan gør du lige det?

Vi giver dig 5 gode råd til, hvordan du på bedste vis kan forberede dig til eksamenerne.  

1. Få styr på dit pensum

Skab et overblik over alt det pensum, som du har haft til det pågældende fag. Det er både de bøger og tekster, du har læst og de opgaver, du har lavet til faget. Fordel gerne dit pensum i forskellige emner, så du får et overblik over, hvilke emner du kan komme op i til eksamen. Herefter kan du bedre læse op til dem.

2. Lav en læseplan

Når du har fået styr på dit pensum og det, som du skal læse op på, er det en god ide at lave en læseplan. Den kan du blandt andet skrive ned i en kalender, notesbog eller i et Excel ark. Lav en tidsplan over, hvornår du skal læse op på de forskellige emner, og hvornår du skal være færdig med dem.

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan vælger du den rette uddannelse

3. Kig dine noter igennem

Hvis din eksamen er lige rundt om hjørnet, er det ikke sikkert, at du kan nå at gennemlæse hele dit pensum. I stedet kan du kigge på de noter, som du har taget undervejs til timerne. Her har du måske fået skrevet de vigtigste hovedpointer ned fra undervisningen, og det kan endda være, at din lærer har slynget nogle gode guldkorn ud, som du også har fået med. Dem går man aldrig galt med at bruge til eksamen.

Du kan eventuelt også renskrive dine noter ind i et Word-dokument, som du kan printe ud og have med til eksamenerne, hvis det altså er tilladt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

4. Hold masser af pauser

Selvom det kan være ret intenst at læse op til eksamen, og der er meget, som du skal have styr på, er det vigtigt, at du også giver dig selv pauser undervejs. Din hjerne kan nemlig ikke opsuge viden til sig 24/7, den har brug for et break indimellem. Du kan blandt andet lave en deal med dig selv om, at du forkæler dig med et afsnit af din yndlingsserie, når du har læst x antal sider. Sørg også for at få lidt frisk luft til hovedet ved at gå en tur i det gode vejr, så kan du vende tilbage til læsningen med fornyet kræfter.

LÆS OGSÅ: Kom helt tæt på Sanna og Sofus fra DR3s nye serie ’Efterskolen’

5. Spar med dine klassekammerater

Det kan både være givende og ikke mindst hyggeligt, hvis du læser op sammen med dine klassekammerater. I kan blandt andet aftale, at I sætter jer sammen en eller flere gange om ugen. Så kan I hjælpe hinanden, hvis én af jer er i tvivl om noget af det faglige stof. Husk dog på, når eksamen er sat i gang, så må I ikke længere hjælpe hinanden.

Læs mere om

MegetMere