Mit liv

25 ting du kan lave i din ”coronakarantæne” – part 2

Af Simone Erica Rosenlund og Julie Lund Rosenfeldt Isen 26. marts 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Læste du med i sidste uge, hvor vi gav 25 bud på, hvad du kunne lave i din ”coronakarantæne”? Så kan vi glæde dig med, at vi har fundet 25 nye idéer til, hvad du kan få tiden til at gå med, så du ikke skal kede dig!

Vi sidder stadig herinde og nyder solens stråler igennem vores vinduer og FaceTimer løs med vores veninder, men vi keder os også ind imellem og mangler sjove ting at lave.

I sidste uge gav vi 25 bud på, hvad du kan få din tid i ”coronakarantænen” til at gå med, så du ikke skulle kede dig, og nu har vi fundet 25 bud mere.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi ved nemlig, hvor hurtigt man kommer til at kede sig derhjemme i de her tider - eller kommer til at lave de samme ting hver dag som at stene Netflix dag ud og dag ind.

Nu når vi skal være herhjemme i noget tid endnu, kan vi lige så godt få det bedste ud af det og nå en masse ting, vi normalt ikke når eller tænker over.

Vi har fundet en masse kreative og nogle tidskrævende projekter som f.eks. at krølle hele dit hår, lave dit eget spil eller finde hobbyer eller billeder frem fra du var lille, som du kan kaste dig ud i, nu hvor du har tiden til det.

Se 25 ting som du kan bruge din ”coronakarantæne” på her:

 1. Vask dine makeup-pensler, ryd op i din makeup og sæt det pænt op. At vaske sine makeup-pensler er en ting, mange gør alt for sjældent, og faktisk burde du gøre det hver gang, du har brugt dem for at undgå at overføre baktier til ansigtet.

 1. Hvis du keder dig rigtig meget og ikke lige har nogle kreative projekter at gå i gang med, så kan du altid sætte dine apps i farveorden eller gruppere dem i mapper under temaer som f.eks. musik, shopping, praktisk osv. Det er en lidt langsommelig proces, men din mobil bliver meget mere overskuelig at finde rundt i.

 1. Lav playlister med dine yndlingssange og del dem op i temaer. F.eks. fest, ferie, forelskelse, træning og rengøring. Så kan du nemt finde en passende playliste til det humør eller den aktivitet, du er i gang med lige nu.

 1. Sæt dig og kig på babybilleder og minder. Man kan få ret lang tid til at gå med at kigge på gamle søde babybilleder og dejlige minder, fra dengang man var lille. Dine forældre har helt sikkert nogle billeder i gemmerne, som du slet ikke kan huske er blevet taget.

 1. Lav perleplader eller stearinkunst. Kan du huske, at alle lavede perleplader i børnehaven og i de små klasser af folkeskolen? Hvis du har tingene til det, kan du sagtens hive dine perler og perleplader frem og stryge dem under et stykke bagepapir bagefter, så de bliver til perlekunst. Eller du kan finde stumper af stearinlys, et glas vand og noget til at tænde lysene med frem. Så tænder du lysstumpen, lader stearinen dryppe ned på vandoverfladen i glasset og gør det med forskellige farver stearin. Når du har dækket hele overfladen, lader du det størkne og prikker forsigtigt stearinkunsten fri, og nu har du en fin lille kunstplade, du kan give til dine bedsteforældre eller din veninde.

 1. Gør noget godt for klimaet – du kan f.eks. gå en tur med dine forældre og medbringe en gribetang og samle alt det skrald op, som du ser på jeres gåtur.

 1. Spil Sims eller et online-spil med dine venner hvor I alle snakker sammen over f.eks. programmet Discord (det er et program, hvor man kan snakke mange sammen ad gangen, men ikke se hinanden).

 1. Sortér dine gamle stile og skoleopgaver i overskuelige mapper. Ja, det lyder måske lidt kedeligt, men det er altså fedt, når det er ordnet og pynt så dine kedelige skolemapper med bogbind, klistermærker og glimmer.

 1. Lav nogle fine vaser ved at male gamle glas og flasker i flotte farver. Du kan f.eks. male trekanter eller prikker på eller bare male halvdelen, så bunden er malet, og toppen stadig er gennemsigtig.

 1. Kig i dit tøjskab og sortér det fra som du ikke bruger mere. Put det i en sæk til genbrug og prøv så at sammensætte de tøj, der er tilbage, på nye og flotte måder. Tip: hvis du finder nogle rigtig fede outfits, kan du tage billeder af dem på din mobil, lægge billederne ind i en ny mappe og kigge på dem, når du har fremtidige tøjkriser.

 1. Hvilken by ville du allerhelst rejse til lige nu, hvis du måtte? Lav en inspirationsbog med billeder og udklip fra din drømmerejse til når corona er ovre.

 1. Hvis du godt kan lide at skrive, så kan du kaste dig ud i at skrive en novelle eller fan-fiction. Det er altid sjovt at få lov til at skabe en historie selv - specielt om ens yndlingsstjerner.

Læs også: Nyt Vi Unge: Stort tema om forelskelse, vi elsker Billie Eilish, forårets fedeste sneakers og MEGET mere!

 1. Lav din egen bodyscrub, hårkur, fodbadsalt eller ansigtsmaske.

 • Bland 2 spsk. mandelolie og 4 spsk. brun farin, og voila, nu har du din egen bodyscrub.

 • Lav din egen hårkur ud af 2 dl mayonnaise og 2 spsk. honning, og lad det virke i håret i 15 minutter i tørt hår.

 • Tag et lækkert fodbad og brug 2 tsk. groft salt og 2 tsk. bagepulver i stedet for fodbadsalt.

 • Bland din egen ansigtsmaske af en most banan og 1 tsk. honning og lad den sidde i ansigtet i 15 minutter.

 1. Planlæg en quiz du kan teste dine veninder i. Quizaften er altid sjovt og kan gøres over FaceTime.

 1. Lav dit eget træningsprogram - som du har lyst til at følge - så du får bevæget dig lidt i de her indelukkede tider. I stedet for at spise slik hele dagen så tænk over, hvordan du kan forberede en sund snack, der stadig er superlækker.

 1. Øv dig i at gå i høje hæle. Hvis man ikke går i høje hæle så tit, kan man godt have brug for at træne det lidt, til når man skal til en stor fest, og du har jo god tid derhjemme for tiden.

 1. Giv dine tasker en ordentlig oprydning – det er altså federe, hvis der ikke ligger sammenkrøllede kvitteringer i bunden på hver eneste taske, du hiver frem. Hvis du får ryddet op i dem alle, så er de klar til dine outfits, når du skal ud og ses med dine veninder eller din familie igen.

 1. Brug stof og elastikbånd til at sy nogle cool scrunchies du kan sætte dit hår op med. På den måde kan du designe dine helt egne, som ingen andre har og skille dig lidt ud.

 1. Lav en liste over de 10 ting, du bedst kan lide ved dig selv. Det vil give din selvtillid et boost, og det er jo altid skønt. You go girl.

 1. Find en potte og kom jord og krydderurtefrø i – det bliver du (eller din mor) glad for om nogle måneder, hvor I kan plukke friske og hjemmegroede urter til jeres frokost eller aftensmad.

 1. Find dit sjippetov frem og genopfrisk dine gamle hoppetricks. Det er også en god aktivitet at lave i dine pauser fra lektierne, så du lige får rørt dig lidt.

 1. Hvis du allerede nu har bagt 4 forskellige kager og skal udfordres lidt i køkkenet, så kan du øve dig i at lave kagepynt i fondant. Så når den næste familiefødselsdag efter corona kommer, så kan du stå for kagens flotte og seje pynt. Det vil helt sikkert imponere din familie.

 1. Lav dit eget spil med regler, spillebrikker og spilleplade – det er megasjovt at udvikle et spil selv og lave spilleplade, kort eller brikker til det.

 1. Sæt halve bananer på pinde og kom dem i fryseren i cirka to timer eller mere. Smelt chokolade, og hæld det over bananerne, og drys eventuelt med hakkede nødder, tørret hindbær eller kokos. Nu har du lavet sunde ispinde/snacks.

 1. Krøl hele dit hår. Ja det hele fra bunden af. Det er tidkrævende proces, og måske får du krampe i armene undervejs, men du har masser af tid. Det er bare så flot med prinsessekrøller i hele håret, og det er en ting, man aldrig orker eller har tid til i hverdagen.