makeup
Arkivfoto.
Identitet

Makeup-firma får kritik for racistiske navne

Af Louise Haack 23. september 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Navnene på det her makeup har fået nogle til at blive rigtigt sure!

Makeup-firmaet ColourPop har i løbet af denne uge fået en del kritik på grund af nogle af de navne, de har givet deres makeup.

Det handler om deres ”Sculpting Stix” - en makeup-stick, man kan bruge til at lave contouring med, og som fås i mange forskellige nuancer, så den passer til forskellige hudtoner.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan opbevarer du din makeup

Mens de lyse sticks har fået søde navne som Gummy Bear, Venice, Castle og Dove, så har de mørkere sticks fået navne som Yikes, der betyder ”uha!”, og Typo, der betyder slåfejl, og det er der nogle, der er blevet ret sure over. De mener nemlig, at navnene på de mørkere sticks er racistiske.

Læs også: Derfor SKAL du vaske dine makeuppensler

Kritikken har nu fået ColourPop til at sige undskyld og give de mørke sticks nye navne. Nu hedder de Blume og Platonic i stedet.

- Vi vil gerne sige undskyld. Vi er meget taknemmelige for vores kunders feedback, og vi har straks ændret navnene på de kritiserede nuancer, ligesom vi i fremtiden vil tænke mere over, hvad vi navngiver vores produkter, så det ikke kommer til at ske igen, har en talsmand fra ColourPop efterfølgende sagt.

Hvad synes du om makeup-firmaets navne? Kan du forstå, at de har fået kritik?

Hvordan får du din makeup til at holde bedst muligt? Se det her:

dinmakeuptilatholdelængere

Hvis du gerne vil have din makeup til at holde bedst muligt, så er det supervigtigt, at du holder din hud ren. Hvis du har overskydende fedt på huden, vil din makeup nemlig hurtigere glide af og tvære ud. Brug lidt tid på at finde nogle renseprodukter, som er helt rigtige for din hud og, få dig en god renserutine.
Et andet godt trick er at lade din creme trænge helt ind i huden, før du påfører fin makeup. Det er en god ide at vente en halv times tid, så er du nemlig sikker på, at den er trængt helt ind og har gennemfugtet huden.
Har du hørt om en primer? Det er et lille luksusprodukt, som du kan smøre på din hud, inden du lægger din makeup på. Primeren sørger for at lukke dine porer og glatte din hud ud, så den fremstår ensartet, og så gør den samtidig, at makeuppen lægger sig så flot som muligt og altså holder lidt længere.
Da du ofte fedter lidt mere i t-zonen (hagen, næsen og panden), er det en god idé lige at lægge lidt pudder dér. På den måde bliver foundationen siddende i længere tid, da pudderet suger fedtet fra din hud.
Hvis du gerne vil have din blush til at holde i lang tid, så er det en god idé at bruge en creme-blush frem for en pudder-blush. Men pas på med mængden, og vær opmærksom på farven, da du hurtigt kan få lidt af et ”fastelavns-look” med alt for røde kinder, og det ser altså ikke så tjekket ud.
Samme princip gælder faktisk for øjnene – gå efter en creme-øjenskygge fremfor en almindelig. Det giver et lidt andet look, så hvis du synes, det bliver for skinnende, så læg eventuelt et par strøg almindelig øjenskygge ovenpå.
Hvis du ikke vil have, at din mascara skal smatte ud, så vælg en vandfast. Det kan dog kun anbefales at bruge en vandfast i situationer, hvor du ved, at du kommer til at svede mere, end du plejer, eller hvor du ved, at din makeup bliver sat på prøve. Den vandfaste mascara er nemlig lidt hårdere for øjenvipperne end den almindelige, og dem vil vi jo gerne passe rigtig godt på.
En læbestift holder bedre end en lipgloss, men det ser til gængæld også lidt mere ”malet ud”. Hvis du ikke vil have alt for meget fokus på dine læber, så vælg en farve, der er samme nuance som dine egne læber, og dup den på med fingeren. Husk, at fjerne overskydende læbestift med en serviet, hvis du ikke dupper.
Det er en god idé at skifte din makeup ud efter et års tid og at rense dine makeupbørster minimum en gang om måneden. På den måde undgår du, at der samler sig bakterier i dem eller anden snavs, som kan give dig fedtet hud eller allergi.

Læs mere om

MestLæste