Køn & identitet

Er jeg homoseksuel?

Af Line Sølvhøj Jensen og Selma Babette Ringmann Sågaard 11. december 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Oplever du, at du føler dig tiltrukket af samme køn som dig selv, men også at du er en smule forvirret og måske lidt overvældet? Så vil vi på Vi Unge forsøge at hjælpe dig og at blive klogere på dig selv.

Det er helt normalt at mærke efter og tænke over sin seksualitet og sine lyster. Nogle begynder allerede at have disse tanker i barndommen, andre oplever dem i puberteten, mens nogle først gør det senere i livet. Nogle finder ud af, at de er heteroseksuelle, mens andre finder ud af, at de er homoseksuelle, biseksuelle, panseksuelle eller noget helt andet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad betyder homoseksualitet?

At være homoseksuel betyder, at du føler dig følelsesmæssigt og/eller seksuelt tiltrukket af en af samme køn som dig selv. Betegnelsen bruges både om mænd og kvinder, der finder personer af samme køn tiltrækkende.

Uanset hvem du bliver tiltrukket af eller får følelser for, så er dine følelser helt normale. Det er også vigtigt at huske på, at kærlighed er en individuel størrelse. Så den måde, du oplever følelser på, er ikke nødvendigvis den samme måde, som din veninde, bror eller klassekammerat gør.

Læs også: Sandt eller falskt om din krop.

Det allervigtigste, du skal huske på, er, at det kun er dig, der kan mærke efter i dit hjerte og i din krop, hvad du føler og for hvem, du føler det for. Der kan faktisk også være forskel på, hvem du har romantiske følelser for, og hvem du har seksuelle følelser for.

Læs også: Hvem taler du om sex med?

Der er intet rigtigt eller forkert
Der er helt normalt at have lyst til at udforske sin seksualitet. Det vigtigste er, at du gør det i dit eget tempo og mærker efter, hvad du har lyst til at udforske. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert.

Din seksualitet er en stor del af dig, og derfor kan der også opstå forskellige følelsesmæssige reaktioner, når man endelig finder ud af, hvad ens seksuelle orientering er. For nogle kan det føles som en lettelse, mens det for andre kan være meget overvældende.

Ens seksualitet kan være flydende
Det er vigtigt at huske på, at din seksualitet ikke er din identitet – det er blot en del af den. Din seksualitet kan udvikle sig gennem hele livet, så bare fordi du finder ud af én ting nu, kan det sagtens ændre sig løbende.

Din seksualitet vedrører kun dig, så du bestemmer helt selv, hvem du vælger at dele den med. Hvis du har lyst til at tale anonymt med en professionel om sex, din seksualitet, dit køn eller nogle helt andre tanker, kan du skrive til Sexliniens chat hver dag fra kl. 15:00 til 19:00.

Læs også: Kend din seksualitet.

MestLæste