kærlighed

Sladrer man om utroskab?

Af Stine Kærsgaard 30. april 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Dilemma! Du kender et par, hvor den ene part er utro – skal du blande dig eller ej?

Vi kan ikke komme udenom, at utroskab er en forfærdelig ting! Det er noget, som virkelig kan såre folk og sidde i dem mange år frem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Ti tegn på, han er utro

Måske ved du selv, hvor ondt det kan gøre – eller også kender du måske en, som har været udsat for det. Når man ved, hvor ødelæggende utroskab kan være, får man lyst til bare at stoppe det lige med det samme, hvis man får viden om, at en person i et forhold er sin kæreste utro.

Det er et MEGA dilemma, om man skal blande sig eller ej. På den ene side har man lyst, for det er jo bare slet ikke okay. Og på den anden sidde vil man heller ikke skabe mere ravage end højest nødvendigt!

Læs også: Hjælp! Jeg har været utro

Klik dig igennem galleriet og få tips til, hvordan du skal forholde dig, hvis du er vidne til utroskab.

Sladrermanomutroskab?

Før du overhovedet tager stilling til, om du skal blande dig eller ej, er det en rigtig god idé, at finde ud af om det, du har hørt, er sandt eller bare rygter. For at være på den sikre side, kan du eventuelt konfrontere ham eller hende, som bliver anklaget for at være utro.
Foto: Shutterstock
En anden ting, som du kan overveje, er, om utroskaben er sket en enkelt gang, eller om det er noget, som der er stået på over længere tid. Hvis det bare har været et lille kys og vedkommende, som har gjort det, fortryder helt vildt, er det måske bedst ikke at blande sig. Men hvis man er vidne til, at en person gentagende gange er sin kæreste utro, er det måske okay at blande sig.
Foto: Shutterstock
Det er en god idé lige at tænke lidt over, hvor godt du kender de personer, som er involverede i utroskaben. Er det din bedste veninde, som gør det imod sin kæreste? Eller kender du en pige lidt og har fået fortalt, at hendes kæreste er hende utro? Tag stilling til, hvilken ”side” du er på og tænk over, hvordan det vil påvirke din relation til de indblandede. Sladrer du for eksempel om din bedste veninde, forbliver I nok ikke bedste veninder… Også selv om det, hun gør, er forkert.
Foto: Shutterstock
Det er totalt forfærdeligt, hvis alle – på nær den der er udsat for utroskaben – kender til situationen. Man kan lige forestille sig, hvor dum man selv ville føle sig, hvis man fik besked om, at ens kæreste havde været en utro, og alle bare havde vist det på nær en selv. Hvis rigtig mange ved det, er det måske okay at give den, der er blevet udsat for utroskab et hint – personen vil nok snart finde ud af det anyway…
Foto: Shutterstock
Noget, som også er værd at tage med i sine overvejelser, er, hvorvidt ham eller hende som har været utro fortryder det eller ej. Fortryder vedkommende bare helt sindssygt og er ked af at have gjort det, er det måske bedst bare at lade det være op til vedkommende selv at fortælle det, når han eller hun er klar til det.
Foto: Shutterstock
Det ER som sagt megasvært at vide, hvad man skal gøre, og hvornår det er rigtigt at blande sig eller ej. Derfor er det altid en vurdering fra gang til gang. I nogle tilfælde vil det være så grelt, at man simpelthen bliver nødt til at gribe ind, og i andre tilfælde er det bedst bare at lade de indblandende parter klare det selv.
Foto: Shutterstock

Læs mere om

MestLæste