Krop & Sind

Hjælp, jeg har været utro!

Af Oliver Kokholm Ungermann 4. juli 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du været din kæreste utro, og nu ved du ikke, hvad du skal gøre? Få hjælp til at løse situationen her.

Kærlighedsproblemer er altid megahårde at komme over, og selvom det helt sikkert er værre for ham, du har været utro mod, end det er for dig, er der ikke noget at sige til, hvis du er ked af det.

Læs også: Drengepanel: Kan drenge tilgive utroskab?

Klik dig videre i galleriet og få hjælp til, hvordan du skal tackle det over for både ham og dig selv, hvis du er kommet til at være utro.

Hjælp,jegharværetutro

Du kommer ikke uden om det. Det eneste rigtige, du kan gøre, er at tage en snak med ham, hvor du fortæller ham om, hvad der er sket. Det bliver hårdt, men det nytter ikke noget at holde det skjult. Man skylder altid at fortælle sandheden – også selvom sandheden gør ondt. Og det er vigtigt, at du får gjort det på en god måde. Det er ikke en nyhed, du skal fortælle ham over telefonen, på en sms eller på facebook; det skal siges ansigt til ansigt. Det bedste sted, du kan gøre det, er hjemme hos ham, så du kan tage hjem bagefter, og han kan få tid alene.
Hvis han ikke har givet et helt klart svar på, om han stadig vil være sammen med dig, kan det være fordi, han stadig tænker over det og ikke har besluttet sig. Det bedste, du kan gøre, er at give ham den nødvendige tid, han skal bruge, så han ikke kommer til at fortryde det. Det er for jeres begges bedste, at I ikke tvivler på hinanden, hvis I stadig skal være kærester.
Hvis han beslutter, at han ikke vil være sammen med dig mere, fordi du har været ham utro, bliver du desværre nødt til at acceptere det. Det er trods alt dig, der har lavet fejlen, og selvom du fortryder det det af hele dit hjerte og stadig elsker ham, må du respektere hans følelser. Hvis det virkelig har såret ham og gjort ham ked af det, fortjener han, at det hele kommer lidt på afstand – også selvom det gør ondt at give slip.
Beslutter han sig for, at han stadig vil være sammen med dig, er det selvfølgelig vigtigt, at du viser ham alt den tillid, du overhovedet kan komme til. Du skal få ham til at stole på dig igen. Du kan selvfølgelig ikke gøre andet end at være ham tro og være der for ham, men sørg for, at han ikke kan være i tvivl om, hvad du føler for ham. Vis ham, hvor meget du elsker ham, og gå ind i forholdet med hele dit hjerte.
Det er vigtigt, at du får overvejet, hvorfor du har været utro. Kom du til at kysse med en anden dreng, fordi du ikke er så vild med din kæreste, som du troede? Så er det nok bedst, at du ikke forsøger at vinde ham tilbage. Der er ingen grund til, at du spilder hverken din egen eller hans tid, og det ville du gøre, hvis du var sammen med ham uden at være forelsket i ham.

MegetMere