Kæreste-drama på efterskole
kærlighed

Sådan undgår du kæreste-drama på efterskole

Af Marie Søndergaard 21. august 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvordan får man lige det bedste ud af at bo sammen med sin ekskæreste og undgå at blive jaloux på hans nye kæreste? Læs do’s og don’ts her, hvis du vil undgå kæreste-drama på efterskole.

Når man går på efterskole, er det nærmest som at bo i et særligt lille samfund. Skolen bliver ens liv, og de drenge og piger, man går sammen med, bliver ens bedste veninder og venner, kærester – og ekskærester! Men hvordan overlever man lige at bo sammen med sin ekskæreste, og er det mon okay at få en ny kæreste, når han nu skal være publikum til det resten af året?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Skal din kæreste på efterskole?

Herunder kan du læse do’s & dont’s, hvis du vil undgå kæreste-drama på efterskole:

Do’s:

  • Hvis du og din kæreste slår op, er det vigtigt, at I får aftalt nogle ’spilleregler’, så I kan holde ud at bo sammen. Det kan for eksempel være, at man lover hinanden at tage hensyn, hvis man falder for en ny, eller at man forsøger at holde lidt afstand det første stykke tid.
  • Vær åben! Ja, det er da vildt nederen, at din tidligere flirt har fundet en anden, men det er da bare dejligt for ham, og hvis du også er åben for andet, svæver du måske også snart på en lyserød sky igen.
  • Kast dig ud i det! De fleste går kun på efterskole ét år, og du skal have det bedst mulige ud af det. Du må ikke holde dig tilbage, fordi du er bange for at såre en ekskæreste – ja, det lyder måske lidt hårdt, men højst sandsynligt er I begge enige om, at jeres tidligere forhold ikke skal sætte et negativt præg på resten af året.

Læs også: 7 ting, alle efterskole-roomies kender

Don’ts:

  • Din kæreste må ikke blive hele dit liv på efterskolen. Dine veninder bliver trætte af dig, og hvis forholdet går i stykker, er det altså vigtigt, at efterskoleåret ikke er helt ødelagt for dig.
  • Undgå at blive jaloux på hans nye forhold. Ja, det er lettere sagt end gjort, men du bliver simpelthen nødt til at komme videre, hvis din ekskæreste har fundet en ny, for ellers kommer du til at have det rigtig skidt og forbinde efterskolen med noget dårligt.
  • Du må ikke droppe en veninde på grund af en fyr! Dine efterskoleveninder kommer til at hænge ved for livet, men hvis I ikke passer på, kan der nemt komme drama mellem jer. Hvis der går 40 fyre på skolen, er der sandsynlighed for, at I falder for den samme. Sådan er det bare, men jeres venskab er altså det vigtigste!

Herunder kan du læse, hvordan du scorer ham på efterskolen!

Scorhamefterskolen

Hvis du gerne vil have, at han får øjnene op for dig, så er det en god ide at starte med at sende ham blikke, så han bliver klar over, at du har lagt mærke til ham. Smil med øjnene og tænderne, og kig så væk igen (du skulle nødig virke desperat). Hvis du kan fornemme, at han prøver at fange dit blik igen, så er der en god chance for, at han også har et godt øje til dig.
Foto: Shutterstock
Det kan måske godt være lidt svært at komme til at snakke med ham, når I er så mange mennesker samlet på et sted. Men ikke desto mindre, skal du forsøge at snakke med ham på tomandshånd. Når det kun er jer to, der snakker, kan I nemlig snakke om lidt mere personlige ting, og det er vigtigt, hvis man gerne vil tættere på hinanden. Lyt, spørg ind, og brug din charme.
Foto: Shutterstock
Mennesker, der er vellidte og søde i andres øjne, er som regel mere attraktive end dem, der er en masse drama omkring. Sørg derfor for at opføre dig ordentligt på skolen, vær sød, åben og snak med alle. Giv ham også din opmærksomhed – men ikke AL din opmærksomhed. Du kan roligt smile til andre fyre også, for så opdager han, at han også selv skal gøre lidt for at få noget kørende med dig. At han fornemmer LIDT konkurrence skader altså ikke.
Foto: Shutterstock
Efterskolen er dit hjem, og derfor vil det virke alt for kikset, hvis du er ”dressed to impress” hver eneste dag! Vær cool i træningstøj med håret i en knold, men sørg også for at gøre lidt ud af dig selv bare en gang imellem. Tag en lækker kjole på til jeres fester - drenge ELSKER at se piger i noget anderledes tøj end det, de normalt går i.
Foto: Shutterstock
Nogle gange kan man godt få lidt spat af, at der er så mange mennesker omkring en, når man er på efterskole. Derfor kan du spørge ham, om han vil med ud at gå en tur efter jeres timer. Selv om formålet er at flirte og snakke med ham på tomandshånd, kan du jo bare sige, at du har brug for at få lidt ro i hovedet og spørge ham, om han har det på samme måde og vil med ud at gå en lille tur.
Foto: Shutterstock
Meget tyder på, at berøringer gør, man hurtigere kommer tæt på andre mennesker og bliver hurtigere forelskede. Det skal du udnytte – særligt når du er på efterskole, hvor alle har det med at kramme og nusse hinanden mere, end de ellers ville gøre. Giv ham spontane kram, eller nus ham i håret, hvis I ligger udenfor og snakker sammen i en stor gruppe.
Foto: Shutterstock
Hvis du er så heldig at ende med at score dit efterskole-crush, så husk nu ikke kun at bruge tid på ham. Du er på efterskole for at få en masse nye venner – det er han også. Nyd forelskelsen, men udeluk jer aldrig fra de andre på skolen. Det vil I nemlig begge fortryde!
Foto: Shutterstock