Krop & Sind

Hjælp! Min kæreste skal flytte

Af Oliver Kokholm Ungermann 14. januar 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Skal din kæreste flytte væk fra dig? Få hjælp, til hvordan du skal gribe det an, her.

Har din kæreste lige fortalt dig, at han skal flytte til en anden by, eller at han tager på efterskole næste år? Øv!

Læs også: Hjælp, min kæreste vil have sex!

Men du behøver ikke blive alt for ked af det endnu. Få tips, til hvordan du skal gribe situationen an, herunder.

Hjælp!Minkæresteskalflytte

Først og fremmest skal du forholde dig til, hvor han egentlig skal flytte hen. Er det en by eller to væk, er det til en anden landsdel, eller skal han til udlandet og bo i en længere periode? Start med at finde ud af, hvor lang tid det vil tage jer hver især at komme hen til hinanden fra hans nye hjem. Måske er det ikke så slemt, som du tror!
Skal han flytte til udlandet eller en anden landsdel, er det selvfølgelig en anden snak. Der er ikke noget at sige til, hvis du er ærgerlig over det, men tag en dyb indånding og kig i stedet fremad mod, at han kommer hjem igen. Det vigtigste er, at I får nogle helt klare aftaler om, hvor I står. Forhold jer til, om I stadig kun er hinandens, og hvor meget I skal skrive og snakke frem og tilbage i løbet af hans tur. Hvis I har de samme forventninger, er der ingen, der risikerer at blive skuffede.
Det samme gælder, hvis han skal på efterskole. Få nogle helt klare aftaler om, hvor I står, så du ikke skal have ondt i maven, hver gang han tager af sted, fordi du ikke hører fra ham, eller du er bange for, at han finder en anden. Sådan skal et forhold ikke være! Hav tillid til hinanden og vær gode til at skrive og gøre hinanden trygge. Lav aftaler i weekenderne, hvis han komme hjem og accepter, at han tager af sted.
Tror du, det bliver for svært for dig at undvære ham, eller kan du ikke udelukke, at du kommer til at falde for en anden, mens han er væk? Så bør du fortælle ham om dine bekymringer. Det er ikke en god idé at love noget, man ikke kan holde, og det vil være tarveligt, hvis han var i troen om, at I stadig var sammen, mens du fandt en anden derhjemme. Det er ingen skam at forelske sig i en anden, men så bør du også sige det, inden der sker noget.
Der er intet unormalt i at have et forhold med en, der bor langt væk, så det skal bestemt ikke stoppe jer! Hvis andre siger, at I ikke kan klare det, og at det ikke kommer til at gå, skal I ikke tage jer af det. Det er kun jer, der bestemmer, hvordan jeres forhold kan udvikle sig, og hvis I beslutter jer for at holde sammen, skal det nok gå! Brug for eksempel Skype, Facebook eller FaceTime til at lave videoopkald, når I snakker, så I stadig kan se hinanden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.