kærlighed

Hvornår er kærlighed forbudt?

Af Stine Kærsgaard 16. juli 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du forelsket, men i tvivl om du rent lovmæssigt må blive kærester med vedkommende, enten fordi han er ældre, fordi I arbejder sammen eller noget helt tredje? Få svaret her.

Kærlighed og forelskelse er en lidt underlig ting, da man ikke altid selv er herre over, hvem man bliver forelsket i. Selv om det er fristende at tænke, at kærligheden ikke har nogle grænser, forholder det sig altså ikke helt sådan – og det er der faktisk en rigtig god grund til!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Test: Er du afhængig af kærlighed?

For at beskytte børn og unge er der nemlig lavet nogle love, som sikrer, at folk i bestemte positioner ikke kan udnytte, forulempe eller udsætte helt unge for overgreb.

Læs også: Sådan siger du fra, når han flirter

Vi har samlet fem scenarier. Læs dem her, og få styr på lovene omkring kærlighed.

Hvornårerkærlighedforbudt?

Hvis du har en sød, ung og opmærksom lærer, er det ikke så underligt, at du crusher lidt på ham. Men kærlighedsscenariet er totalt forbudt. Du kan ikke starte et forhold med din lærer, uden at det vil få konsekvenser for ham. Han vil blive fyret og i tilfælde af, at I har været sammen, vil han også kunne straffes rent lovmæssigt. Selv om loven om den seksuelle lavalder siger 15 år, kan en lærer blive straffet, hvis eleven er under 18 år.
Foto: Shutterstock
Har du et arbejde, hvor du crusher lidt på en af dem, du arbejder sammen med? Hvis I er stort set lige gamle, burde det ikke være et problem, og du kan give kærligheden frit løb. Der er dog nogle arbejdspladser, der ikke tillader, at medarbejderne er kærester, men det er meget sjældent tilfældet, når det drejer sig om studiejobs. Selvfølgelig vil jeres chef dog ikke tillade kys og kram, når I er på arbejde sammen.
Foto: Shutterstock
Selv om det er forståeligt, at nogle piger ser op til deres danse- eller fodboldtrænere, fordi de er seje og ældre, er det et ulovligt kærlighedsscenarie. Trænere må ikke bruge deres position til at indlede forhold til de børn, som de underviser i forskellige sportsgrene.
Foto: Shutterstock
Der er faktisk ikke en lov, som siger, at man ikke må blive kærester med sin chef… Meeeen er han din chef, er han måske også meget, meget ældre end dig, og så bliver kærlighedsscenariet forbudt! Hvis du er under 15 år, og din chef er over, vil han nemlig kunne blive straffet for at være sammen med en, der er under den seksuelle lavalder.
Foto: Shutterstock
Der er faktisk ikke nogen lov i Danmark, som siger, at man ikke må have et forhold til sin fætter. Men rent etisk kan der godt komme en masse dilemmaer ud af det - og splid i familien, og det er ikke så godt!
Foto: Shutterstock
Hvis du ved, at du er forelsket i en forbudt, som du aldrig vil kunne få, så kan du få hjælp til at kommer videre i artiklen her.
Foto: Shutterstock

MestLæste