kærlighed

Er du ny i kæresteland?

Af Louise Haack 28. april 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du svæver på en lyserød sky, når du lige har fået en kæreste. Men på et tidspunkt støder du helt sikkert ind i de her dilemmaer. Vi hjælper dig med at løse kærestekriserne.

Skal jeg vælge venindeaftale eller kærestedate?

Din veninde og din kæreste har begge spurgt, om I skal være sammen – men du kan jo ikke være to steder på én gang. Derfor er der kun en ting at gøre: Du må vælge. Og det behøver ikke at være så slemt, som det lyder. Hvis det er alt for lang tid siden, du har set din veninde, må du forklare din kæreste det. Foreslå en anden dag, hvor I kan være sammen, så han ikke tror, at du ikke gider være sammen med ham. Gør det samme med din veninde, hvis du vælger at være sammen med din kæreste.

Hvornår skal jeg sige »jeg elsker dig«?

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert tidspunkt at sige det på. Det kan både ske, når I har været kærester i en uge, eller når I har været sammen i et år. For nogle er det let at sige de tre ord, men det er også helt normalt, hvis du synes, det er lidt svært at få dem sagt. Du er måske nervøs for, hvordan din kæreste vil reagere, og om han har det på samme måde. Men prøv at tænke på, hvor glad du ville blive, hvis han sagde det til dig. Sådan får han det sikkert også!

Skal jeg møde min kærestes familie med det samme?

»Mine forældre spurgte, om du vil med os i Zoologisk Have på lørdag?« Åh nej! Det er helt normalt at blive nervøs, når man skal møde sin kærestes forældre for første gang, for du vil jo gerne gøre et godt indtryk på dem. Det gælder om at bevare roen og huske på, at din kærestes forældre ikke er ude på at gøre dig flov. De vil bare gerne lære dig at kende som den, du er. Du skal altså bare være dig selv! Læs også: Læsernes kærlighedshistorier: Min veninde hjalp mig med at score min kæreste!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvordan kommer jeg over vores break-up?

Snøft! Det er bare så hårdt, når man slår op med sin kæreste. Hele ens verden braser sammen, og det er helt normalt at være meget ked af det og græde. En bøtte Ben & Jerry's er altid et godt middel mod kærestesorg, og hygge med dine veninder kan også hjælpe dig. Efter et break-up kan du også godt blive lidt træt af drenge, så hold en pause fra dem, og fokusér på dine veninder. Husk også, at klichéen om, at »tiden læger alle sår«, faktisk er rigtig. Når du møder en anden sød fyr, har du sikkert allerede glemt din ekskæreste.

Skal vi have sex, når vi er kærester?

Det bestemmer I helt selv – men du skal først have sex, når du føler dig klar til det! Hvis din kæreste gerne vil have sex, men du ikke føler dig klar endnu, skal du ikke føle dig presset til at gøre det. Det er vigtigt, at du lytter til dig selv! Hvis I begge to har lyst til at have sex, er det vigtigt, at I husker at bruge kondom, der beskytter både mod graviditet og kønssygdomme.

Mine veninder kan ikke lide min kæreste. Hvad gør jeg?

Det er et vildt svært dilemma, hvis dine veninder ikke kan lide din kæreste. Du ELSKER dine veninder, men du er også megaforelsket i din kæreste, som ifølge dig er den sødeste fyr i verden. Derfor kan du også godt blive ret ked af det, hvis dine veninder siger, at de ikke bryder sig om din nye kæreste. Du bliver såret, og det må du gerne sige til dem. Du må dog også huske, at dine veninder ikke kender din kæreste lige så godt, som du gør. Måske er det en god idé, at I laver nogle ting sammen, så de kan få et bedre indtryk af ham. Læs også: Hjælp! Min veninde har ændret sig

Vi er begge to ret jaloux. Hvad kan vi gøre?

Hver gang du snakker med en anden fyr end din kæreste i skolen, bliver din kæreste sur. Og du får små stik i hjertet, når du ser, at din kæreste har liket en anden piges billede på Instagram. Æv! Jalousi er bare aldrig sjovt. Alligevel oplever alle mennesker, at de bliver jaloux på nogle tidspunkter. Det er okay – så længe I ikke begynder at beskylde hinanden for ting, der slet ikke er sket. Prøv at tænke på det anderledes: Jalousien er tegn på, at I er bange for at miste hinanden. Snak om det, så I begge kan få ro i maven, fordi I føler, at I kan stole på hinanden.

Slår vi op, når vi bliver uvenner?

Bare fordi I er kærester, betyder det ikke, at I er enige om alt. Jeres første skænderi kan godt føles meget voldsomt, fordi I indtil nu har svævet rundt på en lyserød sky. Nu ser I hinanden være vrede, og det er en kæmpe kontrast. Det er naturligt at blive bange for, om I slår op, men heldigvis behøver det ikke ske! Rent faktisk kan der komme noget godt ud af et skænderi, hvis I sørger for at tale det igennem. Lyt til hinanden, og snak om det uden at gå totalt i forsvarsposition. Så kan skænderiet rent faktisk gøre jer endnu tættere.

MestLæste