budgetdates
kærlighed

Date på budget: 8 dates for under 100 kroner

Af Vera Olivia Lissner Rømer 2. januar 2024
Foto: Katie Yu/The CW
Det er sidst på måneden, og pengepungen føles tom. Du skal på date, og vil gerne imponere dit crush eller din kæreste, men behøver en hyggelig date koste kassen?

Dyre middage og sjove aktiviteter er tit en nem løsning, når man skal planlægge sin date, men pengene kan hurtigt slippe op, hvis man skal bruge hundredvis af kroner, hver gang man skal på date.

Men det er ikke sikkert, at du behøver vende pengepungen på vrangen for en god date. Med lidt research og kreativitet er det muligt at forvandle de dyreste dates til en hyggelig eller sjov aktivitet, hvor I kan fokusere på at lære hinanden bedre at kende. Og måske får du pluspoint for at være kreativ?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Datingappen Happn har lavet en liste med mindeværdige dates for under 100 kroner, så læs videre her, hvis du mangler idéer til en date, der ikke ruinerer din opsparing fuldkommen.

Dates for under 100 kr:

1. Tag spillehallen med ud i parken

Arranger din egen spillehal udendørs, og tag et spil med, f.eks. vikingespil, yatzy eller et selskabsspil, som I begge kan lide. Hvis du vil have, at daten skal være mere intim, så kan du jo medbringe et spil, hvor I lærer hinanden endnu bedre at kende. Her kan spillet EGO, hvor man skal svare på livets små og store spørgsmål, være et godt forslag.

2. Hold et madlavningskursus hjemme

Internettet er fyldt med videoer, hvor forskellige kokke viser, hvordan du kan lave lækre retter. Vælg en ret, I begge to har lyst til, og find en god opskrift med en tilhørende video. I kan indkøbe de ingredienser, der er brug for sammen, og så er det bare at gå i gang. Måske en god playliste kan pifte stemningen i køkkenet op?

I kan f.eks. lave denne lækre og cremede pastaret.

3. Cykelsightseeing

Lej et par cykler og tag en tur i byen for at opleve nye steder sammen. Planlæg en hyggelig rute, eller find steder I gerne vil se på forhånd og køb eventuelt et engangskamera, så I kan dokumentere dagen og de fine spots, I kommer forbi.

4. Picnic udendørs

Find et hyggeligt sted til jeres picnic, pak et tæppe eller to og medbring jeres hjemmelavede yndlingsretter. I kan jo eventuelt tage en højtaler med, og så er 'Lady og Vagabonden'-stemningen vist også sikret. Er det vinter, kan i pakke en to-go-ret og komme varm te på en termokande og gå en lang tur et smukt sted.

5. Musikquiz

Det er altid skønt at kunne grine sammen på en date. Vi garanterer jer for, at en musikquiz er et godt sted at starte. Find på et tema, find sange og tilpas jeres drikkevarer og snacks efter temaet. I kan jo eventuelt forberede en præmie til vinderen?

6. Biografaften

En tur i biffen med slik, popcorn og sodavand kan hurtigt løbe op og blive en dyr fornøjelse. Til gengæld kan I arrangere jeres bif-aften derhjemme, hvilket kan være mindst lige så hyggeligt. Lav jeres egne billetter, køb popcorn og snacks, put jer under tæpperne og find en god film på Netflix.

7. Gå på museum eller besøg en udstilling

Selvom det måske ikke lyder som den mest spændingsfyldte date, så kan et besøg på museum give jer ro og mulighed for at snakke, og I kan lære hinandens interesser bedre at kende. Psst.. hvis I er under 18 år, så er der gratis adgang på mange museer.

8. Spaaften

Et spaophold kan meget hurtigt blive en dyr fornøjelse. Til gengæld kan I lave en spaaften hjemme. Køb nogle ansigtsmasker, tænd et par duftlys og afspil noget roligt musik. Så kan det vist kun blive en hyggelig aften.

MestLæste