kæreste fortjener dig
kærlighed

7 tegn på, at din kæreste ikke fortjener dig

Af Louise Haack 27. oktober 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der er nogle tegn, du skal holde øje med for at finde ud af, om din kæreste fortjener dig.

Der er ingen personer, der er perfekte. Heller ikke dig eller din kæreste. Og det kan være ret svært at finde ud af, hvordan man er en god kæreste, hvis man ikke rigtig har været i et forhold før, eller hvis man lige er blevet kærester med hinanden. Men der er altså bare nogle ting, som man ikke må gøre, når man er i et godt forhold!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 6 akavede ting ved at få en kæreste

Man kan jo godt gøre rigtig mange ting for at være sød og gøre sin kæreste glad. Man kan for eksempel give hinanden komplimenter og sørge for at prioritere tid til at være sammen. Men der er altså også nogle ting, som viser, at man bare slet ikke fortjener at have en kæreste.

Selvfølgelig kan vi alle sammen komme til at opføre os dumt overfor en kæreste en enkelt gang, men hvis din kæreste gør nogle af de her ting hver dag eller hver gang, I ses, så tyder det desværre på, at han ikke fortjener dig ...

Tag testen: Hvilken type kæreste skal du have?

Heldigvis kan rigtig mange problemer i et forhold løses, hvis man bare taler om det, så det kan I jo prøve at gøre, hvis du kan genkende nogle af de tegn, som du kan se i galleriet. Hvis du ikke helt ved, hvordan du skal få hul på snakken med din kæreste, kan du for eksempel sende ham en sms i løbet af dagen, hvis I skal være sammen om aftenen og skrive: "Der er altså noget, jeg gerne vil snakke med dig om i aften, skat". Så er han forberedt på, at du gerne vil snakke med ham, og så er det lidt nemmere for dig at få sagt de ting, du gerne vil.

Hvis det ender med, at du finder ud af, at din kæreste slet ikke fortjener at være sammen med dig, og I slår op, er det helt naturligt, at du bliver vildt ked af det. Men det er altså SÅ vigtigt, at du husker, at du fortjener at være sammen med en person, som gør dig glad og får dig til at føle dig som verdens heldigste pige hver dag. Og jo! Selv om det nogle gange føles som om, at den fyr, der altid er sød mod dig, aldrig dukker op, så er han derude et sted, og du skal nok finde ham!

7 tegn på, at din kæreste ikke fortjener dig

7tegnpå,athanikkefortjenerdig

Han får dig til at have det dårligt med dig selv.Du fortjener at være sammen med en, der får dig til at føle dig som en prinsesse hver eneste dag. Ikke en, der får dig til at bøje nakken og kigge ned i gulvet hele tiden. Hvis han hele tiden rakker ned på dig og vil have dig til at ændre en hel masse ting, så fortjener han slet ikke at være sammen med dig.
Han lytter ikke til dig.Når du spørger ham om noget, siger han ”hvad?”, selv om du lige har brugt ti minutter på at forklare ham situationen, og han gider slet ikke at kigge væk fra fjernsynet, når du siger, at der er noget, du gerne vil snakke med ham om. Det er trælst, og det betyder, at han ikke interesserer sig for dig, som han burde gøre, hvis I er sammen.
Han støtter dig ikke i de ting, du drømmer om at gøre.Måske gider han ikke øve spørgsmål med dig inden din eksamen eller han kan finde på at grine, når du fortæller ham, at du drømmer om at have din egen butik en dag. Det er virkelig ikke særlig sødt, for når man er kærester, skal man støtte hinanden i de ting, man drømmer om.
Han gider ikke at snakke med dine veninder.Han behøver ikke at ELSKE at hænge ud med dine veninder, men han skal altså gøre en seriøs indsats for at gøre et godt indtryk på dem, når I er sammen. Hvis han fortjener dig og er glad for dig, vil han jo gerne have, at dine veninder også godt kan lide ham!
Det handler hele tiden om ham.Kan I kun lave aftaler, når det passer ind i hans kalender? Gider han kun tage med på cafe, hvis han må bestemme, hvor I skal hen? Og er det altid ham, der skal bestemme, hvad I skal se på Netflix? Så er der tydeligvis noget galt, for i et forhold handler det om at gå på kompromis med hinanden, så begge parter bliver glade og en gang imellem får sin vilje.
Han dropper jeres aftaler til fordel for noget andet, han hellere vil.Det er okay, hvis man aflyser en enkelt date, fordi man bliver nødt til at lave lektier eller tage på arbejde. Men hvis han dropper jeres aftaler, fordi han hellere vil spille Play Station med drengene eller noget andet i den stil, så tyder det på, at han er en fyr, der ikke respekterer dig og din tid, og så fortjener han dig ikke!
Han truer hele tiden med at gå fra dig.Det er helt vildt manipulerende, hvis man truer med at gå fra en person, hver gang man er uenige om noget. Han tvinger dig til at vælge ham over noget andet, og det er bare en virkelig skod ting at gøre, for du bliver jo helt vildt ked af det ved tanken om, at han går fra dig.

Læs mere om