Ændrer du dig?
Identitet

Hvorfor ændrer du dig?

Af Louise Haack 15. september 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvis du nogle gange føler, at du ændrer dig en lille smule, så kan det altså sagtens være rigtigt. Læs her, hvorfor du har ændret dig.

Føler du dig anderledes nu i forhold til, hvordan du var for et halvt år siden? Føler du, at du ændrer dig lidt måske? Det er helt naturligt, for der sker rigtig mange ting med din krop og dit sind i løbet af teenageårene, og man lærer sig selv bedre at kende på grund af alle de ting, der sker i ens liv.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 7 øjeblikke, der ændrer dig for altid

Derfor kan du godt risikere at opleve, at du faktisk slet ikke synes, at det er så megafedt at hænge ud i klubben mere, som du syntes, da du var lidt yngre – eller du finder måske ud af, at du meget hellere vil gå til fester i stedet for at bruge masser af tid på at dyrke din hobby i weekenderne. Det er helt forskelligt fra person til person, og der kan være mange forskellige grunde til, at man ændrer sig.

5 grunde til, at du ændrer dig

  • Du bliver ældre. Det betyder også, at du bliver mere moden, og så er det normalt, at dine interesser også ændrer sig – lige pludselig fylder drenge, kys og kærlighed måske lidt mere, end det har gjort førhen, hvor drengene bare var irriterende.
  • Du får en kæreste. Lige pludselig vil du også gerne bruge tid sammen med ham, og det kan virke som en stor ændring, hvis du ikke har haft en kæreste før.
  • Du begynder på en ny skole. Hvis du kommer på efterskole, begynder i 10. klasse på en ny skole eller skal på gymnasiet, kan det sagtens være med til at ændre dig lidt, fordi du møder nye mennesker og får en ny omgangskreds.
  • Du kommer i puberteten. Det kan virkelig være med til at ændre en, for pludselig skal man til at forholde sig til bryster, menstruation og andre ting, og det kan altså godt medføre, at man virker forandret.
  • Der sker store ting for første gang i dit liv. Teenagelivet er fyldt med store omvæltninger. Du skal måske til din første fest, du får dit første kys, du køber din første bh, du skal konfirmeres og mange, mange andre ting. Der er altså ikke noget at sige til, at du også ændrer dig lidt undervejs, når der sker SÅ mange ting i dit liv.

Læs også: Hjælp! Min kæreste ændrer sig

Det kan godt være, at din veninde måske lægger mærke til, at du har ændret dig og siger noget til dig, men det må du ikke blive ked af det eller vred over. Prøv at forklare hende, at det er helt naturligt, at man ændrer sig – og at du også kan mærke, at hun har ændret sig.

Du kan læse mere om, hvorfor din veninde måske ændrer sig, og hvad det kan betyde for jeres venskab lige her.

Hjælp!Minvenindeharændretsig

Nye interesser
Det er slet ikke unormalt, at man lige pludselig får øjnene op for nogle nye ting. Hvis det sker for din veninde, kan det sagtens føles som om, hun har ændret sig en del. Det kan være, at I tidligere har delt en hobby, som hun så ikke længere gider. Husk på, at det ikke er ydre ting som hobbyer eller musiksmag, der definerer et venskab. Det er okay, at I ændrer interesser og måske begynder at synes om hver jeres ting.
Foto: Shutterstock
Har I altid kunnet mødes over en plat, indforstået joke? Så kan det faktisk betyde ret meget for venskabet, at den ene lige pludselig ikke er helt på samme bølgelænge længere. Din veninde kan sagtens ændre humor i takt med, at hun udvikler sig. Prøv at finde hinanden i andet end jokes, sjov og ballade.
Foto: Shutterstock
Pludselig er eksempelvis drenge, sex og udseende vildt vigtigt for din veninde, hvor hun tidligere gik op i sit idol, film og veninder. Det er helt naturligt, at man får nye interesser i takt med, at man oplever nye ting. Selv om du synes, hun er anderledes, så tænk på, at det er det indre, der betyder noget, når man er veninder. Det er kun sejt, hvis I kan rumme hinandens forskellige stadier i livet, og hvem ved, måske er hun lige pludselig som før igen?
Foto: Shutterstock
Hvis din veninde er flyttet eller er startet på en ny skole, kan det sagtes være med til at ændre hende lidt. Sørg for at holde jeres venskab ved lige, så I ikke vokser fra hinanden, selv om I ændrer jer lidt i hver jeres retning.
Foto: Shutterstock
Hvis din veninde har fået en kæreste, så vil du nok føle, at hun ændrer sig en smule. Hun får mindre tid til at ses og vil helt sikkert gerne fortælle om sin kæreste. Det er vigtigt, at du fortæller hende, at du er glad på hendes vegne, men at du føler, hun snakker lidt meget om ham, når I er sammen, eller at han er med til at ændre hende lidt i dine øjne.
Foto: Shutterstock

Læs mere om