Identitet

Hold en sund venindedag

Af Clara Rørsig 22. december 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Kom godt ind i 2016, og hold en sund dag sammen med din veninde.

Er dine mål for 2016 at spise mindre slik og at dyrke mere motion? Så er det oplagt at holde en sund venindedag, så I rigtigt kan komme godt fra start i det nye år. Her får du den perfekte guide til, hvad I kan lave og spise på dagen.

Læs også: 10 gode aftenvaner

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Motion

Det er selvfølgelig vigtigt, at I er aktive i løbet af dagen, så I får noget motion. Her er nogle gode idéer til, hvad I kan lave på jeres sunde venindedag:

Snup cyklen
I stedet for at tage bussen, hver gang I skal et sted hen, er det en rigtigt god idé at snuppe cyklen – så får I nemlig også motion. Win!

Dans!
Man bliver altid i bedre humør af at danse, og så forbrænder man faktisk også let kalorier! Så sæt noget fed dansemusik på, find jeres bedste danse-moves frem og gå helt amok.

Ud i naturen
Selv om det er koldt udenfor, er det en rigtigt god idé at gå en tur sammen i skoven, ved stranden eller i parken, for på den måde får I nemlig rørt jer. Så kan I også få talt sammen og dele den nyeste celeb-sladder med hinanden!

På med skøjterne
Vinteren er den perfekte årstid til en tur i skøjtehallen. Her kan I suse rundt i timevis på isen. Det er jo en megahyggelig og sjov måde at få motion på!

En tur i svømmehallen
Det er supersjovt at svømme, og faktisk er svømning også en virkelig god og skånsom træning for hele kroppen. Hiv din veninde med i svømmehallen – det er så hyggeligt at svømme om kap og pjaske rundt i bassinet.

Læs også: Den perfekte veninde-weekend

Sunde snacks

Hvis I skal holde den sunde linje, så er det selvfølgelig også vigtigt, at I spiser sundt på dagen. Der er heldigvis masser af lækre og sunde alternativer til slik og andre søde sager. Her får I nogle idéer til, hvilke sunde snacks I kan sætte tænderne i:

Smoothie
Det er supernemt at lave en lækker smoothie fyldt med vitaminer. I kan for eksempel vælge at bruge en banan, nogle friske hindbær, en smule yoghurt og lidt mælk – voila!

Grøntsagsstænger
Det er hurtigt og nemt at skære nogle agurkestænger og skrælle et par gulerødder, og så smager det bare skønt. Hvis I synes, at det er lidt for kedeligt, kan I købe noget fedtfattig creme fraiche og en dip-mix og dyppe grøntsagerne i det.

Frugt
Frugt er perfekt som sund snack, for der er nemlig så mange forskellige, at I selv kan vælge, hvad I har lyst til. Måske har I lyst til æbler, bananer, blåbær eller lidt melon?

Skyr
Skyr er megapopulært, og I har helt sikkert hørt om det eller smagt det på et eller andet tidspunkt. Det smager også rigtigt godt, og så kan I oven i købet for masser af forskelige smage. I kan eventuelt toppe jeres skyr med frisk frugt eller mysli – mums!

Her er ti ting, som kun din bff forstår ...

10tingkundinBFFforstår

Det er kun din BFF, der ved, hvad der skal gøres, når du har en mega-tøjkrise inden din første date med dit crush. Hun tager med det samme hjem til dig og hjælper dig med at rode dit skab igennem, og ellers er hun altid klar til at låne dig noget af sit allerflotteste tøj!
Hun er den eneste, der forstår, hvordan man bedst får dig til at grine. Hun ved lige, hvor hun skal kilde dig, og hun ved, at du er flad af grin, hver gang i ser ”Try not to laugh!”-videoen på YouTube – den er jo så grineren!
Din BFF forstår at holde på dine hemmeligheder. Du kan stole 100 procent på hende, og du ved med sikkerhed, at intet af det, du fortæller hende, bliver sagt videre til andre. Hun er for eksempel den eneste, der ved, at du kyssede med ham den lækre til festen i fredags – shh!
Din bedste veninde forstår uden tvivl, hvorfor hver eneste besked, du sender til dit crush, absolut skal gennemgås ned til mindste detalje. Tegnsætning, emojis og forkortelser er jo supervigtige!
Hun forstår dine interne jokes, som hun altid griner af, og hun forstår din underlige humor, uden du behøver at forklare hende, hvad det går ud på.
Din BFF er den eneste, der forstår, hvad der skal ske, når du sætter din yndlingssang med One Direction på. Så er det tid til at skråle med og vise jeres fedeste danse-moves frem - ”That’s what makes you beautiful”!
Hun er den eneste, der forstår, hvordan du skal trøstes. Hvis du har haft en virkelig nederen dag, er hun den, du kan ringe til og tale med hele natten. Hvis du har hjertesorg, er hun den, der tager hjem til dig med slik, Ben & Jerry’s og tudefilm. Din BFF er der altid for dig!
Din bedste veninde forstår helt sikkert, hvor vigtigt det er, at hun liker ALT det, du lægger ud på både Instagram, Facebook og Twitter inden for få minutter, og hun får næsten altid ’first like’. Det er jo superfedt at have en trofast ”liker”!
Hun forstår dine tanker, og hun kan faktisk regne ud, hvad du tænker, før du har sagt det højt. Når I møder nogle drenge i kantinen på skolen, opdager hun altid, hvis du synes, at en fyr er lidt cute. Og når du synes, at en situation er mega-akavet, opdager hun det altid, før du har sagt noget højt. Det er bare umuligt at holde noget skjult for din BFF!
Hun forstår, når dine forældre gør nogle vildt pinlige ting. For eksempel når hun er på besøg hos dig, og de stiller hende en milliard spørgsmål i håb om, at hun fortæller alle dine hemmeligheder. Det kan de godt glemme alt om!

Læs mere om