Identitet

Hjælp! Min drengeven har fået en ny veninde

Af Susie Pedersen 1. juli 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Føler du, at din drengeven har skiftet dig ud med en anden veninde?

Drengevenner er vildt gode at have, for de ser bare anderledes på tingene, og de er derfor tit rigtig rare at snakke med. Men det kan også give nogle udfordringer, da det kan være rigtig svært at skille følelserne ad. For er I bare venner? Eller er der en lille gnist i mellem jer?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Derfor er det godt at have en drengeven

Hvis du er lidt lun på din drengeven, kan det være en svær jungle og jonglere rundt i. I har nemlig ikke bundet jer på nogen måder ved at være bedste venner, og derfor står det jer frit for at have andre tætte venner af det modsatte køn og få kærester.

Tag testen: Er han mere end en drengeven?

Derfor er det en rigtig god idé som det første at være helt klar over, hvor du står i jeres venskab. Så du ikke lige pludselig bliver ked af det, hvis din bedste ven får en ny veninde – det er nemlig i sådan en situation, at man kan føle sig helt tom og droppet, hvis man har følelser i klemme, selv om deres nye venskab ikke burde påvirke jeres.

Vi har samlet nogle råd til dig, der synes, det er rigtig svært, at din drengeven har fået (endnu) en veninde.

Hjælp!Mindrengevenharfåetennyveninde

Det er supervigtigt, at man har det godt sammen med sine venner og veninder, og det er nemmere at holde sig opdateret og holde venskabet ved lige, hvis man er gode til at snakke sammen i løbet af dagene. På den måde kan I også følge lidt med i hinandens liv og fortælle hinanden om for eksempel nye bekendtskaber.
Foto: Shutterstock
Det er aldrig særlig sjovt, men det er ret nødvendigt. Hvis du ikke vil miste din bedste ven, er du nødt til at indrømme over for dig selv, om der er mere end bare venskabelige følelser fra din side. Hvis der er det, så skal du fortælle ham det, så du kan finde ud af, om det er gengældt. Det bliver meget nemmere at snakke sammen, hvis I ved, hvor hinanden står – især hvis der kommer andre veninder eller piger ind i hans liv.
Foto: Shutterstock
Hvis din bedste ven fortæller, at han har fået en ny veninde, skal du som det første acceptere, at han har fået endnu en pige i sit liv. Hvis du ikke gør det, kan det ødelægge jeres venskab, fordi han føler sig låst fast. Hvis ikke, der er følelser i klemme, er det nemmere for dig at acceptere endnu en ny veninde. Hun er helt sikkert ikke lige som dig, så tænk over, at de ikke laver det samme som jer, når de er sammen.
Foto: Shutterstock
Det kan også være, at du synes så godt om den nye veninde, at hun på sigt også kan blive din veninde. Hvis din bedste ven synes, hun er nice, så synes du måske også?
Foto: Shutterstock
Lige som det er vigtigt, at du kender din egen plads i jeres venskab, så er det også meget rart at kende deres forhold til hinanden en lille smule. Hvis den nye veninde har følelser i klemme, kan hun måske se sig lidt sur på dig, fordi du er så tæt med jeres fælles ven.
Foto: Shutterstock
Det er som grundregel bare vigtigt, at du bevarer et godt venskab til din bedste ven, selv om der en gang i mellem kommer nye mennesker i hver jeres liv. Hvis I virkelig har noget sammen, bliver det ikke ødelagt, fordi der kommer andre og flere venner eller veninder ind i billedet. Nyd i stedet, at jeres omgangskreds bliver større, og at I har overskud til at tage imod hinandens nye venner med åbne arme.
Foto: Shutterstock

MestLæste