Identitet

Gratis ting du kan lave i sommerferien

Af Stine Bødker Nielsen 27. juni 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi har fundet masser af sjove og gratis ting til dig, så du kan få en fantastisk sommerferie, selv hvis du er broke!

Du har masser af tid, men knap så mange penge. What to do?! Se her, hvad du kan lave af sjove og gratis ting i sommerferien

Zulu sommerbio
Gratis biograffilm under åben himmel? Ja, tak! Igen i år kan du se Zulu Sommerbio helt gratis. Vil du vide, hvornår Zulu kommer til din by, kan du se det i programmet her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Gratis koncerter
Er du vild med live-musik, er der helt sikkert også nogle gratis koncerter, som er noget for dig. Kunne du for eksempel tænke dig at komme til koncert med Fallulah, Veto, Duné eller ikke mindst Lukas Graham helt gratis? Så prøv en af Christianias gratis søndagskoncerter. Det er hver søndag på Café Nemoland kl. 18 og kl. 20 indtil den 26. august.

Telttur i haven
Lav en lille camp i din have. Invitér din bedste veninde over, slå et telt op i haven, hiv soveposerne frem og gør klar til max hygge! Skal det være helt rigtigt, kan I også lave et banner og give jeres camp et navn - for eksempel "Camp Cute."

Picnic i parken
Er der noget hyggeligere end en vaskeægte picnic? Næppe! Smør et par sandwiches, find en flettet kurv frem og invitér familien med på picnic. Du kan finde supersøde picnictæpper i H&M.

Læs også: Sjove ting du kan lave på en regnvejrsdag

Kom gratis på festival
Det kan være sygt dyrt, hvis man skal købe en billet til en festival, men der findes en måde at komme med gratis på. Hvis du melder dig som frivillig og bruger et på dage på at arbejde, kan du komme med på de fleste festivaller uden at betale for det. Men nogle gange skal man være hurtig, hvis man skal nå at få en plads!

Andre festivaller er gratis til at begynde med. For eksempel Musik i Lejet, som foregår fra den 20. til 22. juli i Tisvildeleje, hvor blandt andre Ulige Numre spiller.

Få gratis ting
Har du lyst til at shoppe i sommerferien, men ingen penge? Så tjek gratis-ting.dk. Her kan du få forskellige ting, spil, vareprøver, magasiner og andre gratis godter, så du kan få shoppelysten stillet uden at bruge en eneste øre.

Lær at tegne
Bibliotekerne er også seje på andre måder. For eksempel kan du lære at tegne Manga på Jyllinge Bibliotek den 1. august. Det koster godt nok 20 kroner, men det er jo så godt som ingenting! Tjek dit lokale biblioteks hjemmeside for at se, om der er arrangementer i nærheden af dig!

Tag en tur i skoven
Om sommeren er der helt vildt flot i skoven. Alle træerne blomstrer og skovsøerne glimter i solen. Der er masser af søde fugle, egern, sommerfugle og guldsmede - lige til at blive helt glad i låget af! Så hop i vandrestøvlerne og få dig en fed oplevelse i skoven.

Læs også: Sjove ideer til når du keder dig

Tag i friluftsbad
Hvis du bor inde i en by langt fra stranden, kan du som et fedt alternativ tage i byens friluftsbad eller havnebad. Når vejret er til det, er der bare ikke noget federe end en kold dukkert og bagefter tørre i solen, mens man spiser en is. SÅ skønt!

Gratis film og bøger
Du behøver ikke at lægge en formue hos Blockbuster for at låne et par film med hjem i et par dage. På biblioteket kan du låne dem gratis - og i en hel måned! Som regel har hovedbibliotekerne et stort udvalg. Og så kan du jo også finde din nye yndlingsbog, mens du er i gang på biblo. Megahyggeligt!

Tag på marked
I modsætning til mange fancy loppemarkeder, hvor man som regel skal smide en 50'er i indgangen, så er der masser af markeder i løbet af sommeren, som har gratis entré. Så kan du finde et kup til værelset eller garderoben til ganske få penge. We like! Du kan se, hvornår der er markeder i nærheden af dig på markedskalenderen.dk.

Tag på stranden
Overtal dine forældre til, at I skal en tur på stranden. Det er sand og bølger så langt øjet rækker - ren luksus! Og så er det gratis for alle - win!

Gå på prøve-jagt
Der er masser af gratis goder, hvis du kan nøjes med dem i prøveform. Du kan for eksempel tage en tur i Matas og bede om en prøve på den nye bodylotion, du har set eller et par parfumeprøver. Du kan også gå på jagt efter smagsprøver i Føtex - der skal nok blive til et let sommermåltid. Haps!

Læs også: 20 ting vi elsker ved sommer

MestLæste