Identitet

Det sker i din efterårsferie 2012

Af Stine Bødker Nielsen 11. oktober 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du bange for at komme til at kede dig i efterårsferien? Så læs med her og få tips til, hvad der sker i nærheden af dig!

Juhuu …! Efterårsferie 2012 er lige om hjørnet, og du kan se frem til en uge med ren afslapning. Nice! Men okay, en hel uge på sofaen kan da godt blive liiidt kedelig, ikke? Derfor har vi fundet et par sjove events, som finder sted i din efterårsferie 2012.
 

Efterårsferien 2012, efterårsferie, 2012, halloween 2012, harry potter festival, tivoli, aktiviteter, arrangementer

Halloween-events

Mange steder i landet bruger man efterårsferien til at fejre halloween. For eksempel i Tivoli i København, hvor hele haven bliver fyldt med græskar, hekse og spindelvæv. Skærsilden bliver forvandlet til "Scary Silden", hvor man bliver mødt af dystre karakterer. Faktisk er forlystelsen blevet så uhyggelig, at man i år skal være over 12 år for at prøve den! Der er dog også mere hyggelige aktiviteter som græskarudskæring. Lørdag den 13. oktober bliver Tivoli desuden hjemsøgt af 150 monstre, når Copenhagen Zombie Crawl kigger forbi!

Tivoli Friheden i Aarhus åbner dørene for masser af uhyggelig hygge med kæmpeedderkopper, "Frihedens Kirkegård" og "Scary Street".

Også Djurs Sommerland er blevet forvandlet til "Magisk Halloween" med udklædning, halloween-show, hvileløse spøgelser og en kæmpe halmballe-labyrint.

På Gisselfeld Kloster i Haslev fejrer man også halloween med en græskarfestival, hvor en ekspert hjælper med at skære en helt unik græskarlygte. Man kan også komme med på jagt og bage snobrød. Total familie-hygge!

I din efterårsferie 2012 kan du også tage med på nattevandring i Den Gamle By i Aarhus, hvor halloween fejres på gammeldags manér med spøgelser og varulve, og du kan lave din egen roelygte i stedet for græskar.

Læs også: Jeg keder mig, hvad skal jeg lave?
 

Kulturnat - efterårsferie 2012

Hvis du er mere til det kulturelle (og late night-shopping!), så er der kulturnat flere steder. I København kan du fredag den 12. oktober lave masser af spændende ting. For eksempel kan du opleve Rosenborg Slot med lommelygte eller se på dyrene i Zoo ved nattetide. Læs mere her!

Byg din egen drage på Godsbanen eller se en musikalsk forestilling for unge og voksne ved OPGANG2, når Aarhus holder kulturnat 12. oktober.

Antik- og loppemarked - efterårsferie 2012

Brug din efterårsferie 2012 til at finde nogle fine vintage ting til dit værelse eller din garderobe. Forum i København har antik- og loppemarked i weekenden 13. - 14. oktober. Der er også masser af andre loppemarkeder rundt omkring i landet. For at finde et, som er tæt på dig, kan du tjekke markedskalenderen.dk.
 

Harry Potter Festival

Oplev Hogwarts Ekspressen, svævebane, Magisk markedsdag og meget andet, når Odense Centralbibliotek lukker op for Harry Potter Festival 18. - 20. oktober.

Læs også: Efterårstrist - no way!
 

Vikinger og middelalder

Tøjhusmuseet i København byder både på riddershow og middelaldermarked med boder, mad og musik.

På Moesgaard Museum ved Aarhus kan du leve som viking, lave hornsmykker eller en runestav. Du kan også bage fladbrød ved den hyggelige mølle. Moesgaard Museum er åbent alle dage fra kl.12 til 15.
 

Zoologisk have

Alle zoologiske haver har åbent i din efterårsferie 2012, så smut en tur med veninden i Zoo, Randers Regnskov eller måske Aalborg Zoo, hvor du også kan få lov at komme med dyrepasserne ind og passe dyrene, hvis du har lyst, 13. - 21. oktober.

Efterårsferien 2012, efterårsferie, 2012, halloween 2012, harry potter festival, tivoli, aktiviteter, arrangementer

Læs også: Jubii, så er det efterårsferie!
 

Tegneseriekursus

Er du så heldig at bo på Ærø, kan du deltage i et tegneseriekursus i efterårsferien, hvor du lærer om fortælleteknikker, storyboards og tegnestrategier. Læs mere her!
 

Høstmarked

Bor du i Aalborg kan du opleve et fint høstmarked i Friis, hvor der er masser af spændende boder og lækre smagsprøver 12. - 13. oktober. I resten af din efterårsferie 2012 er der græskarværksted og en tegnekonkurrence med præmier i Friis.

Rigtig god ferie!

Læs også: Vi Unge og efterårsferie på Strøget

MegetMere