Girl with scarf
Identitet

Brevkassen: Mine klassekammerater forstår ikke, at jeg bærer tørklæde af lyst

Af redaktionen 14. november 2023
"De forstår ikke, at jeg selv har valg det." Sådan skriver en læser til os. Vores ekspert i følelser, Kristina, giver et godt råd lige her.

Hej Vi Unge

Jeg elsker at læse Vi Unge. Det gør mig så glad – og I tager bare nogle megaspændende emner op, så tak for det.

Nu til mit dilemma: Jeg er en pige på 15 år, og jeg har en lidt anden baggrund end mine venner i skolen. Jeg er muslim, og jeg bærer tørklæde. Det gør jeg, fordi jeg har lyst – og jeg er megastolt af det.

Men jeg har flere gange oplevet, at nogle af mine klassekammerater tror, at jeg er blevet tvunget til det. De forstår ikke, at jeg selv har valg det. Jeg har forsøgt at forklare dem det, men det er, som om de ikke lytter. Det gør mig vildt irriteret og faktisk også lidt ked af det.

Hvad skal jeg gøre?

Kærlig hilsen Tvillingen

Kære Tvilling

Jeg kan godt følge dig i, at det er irriterende og gør dig trist, når nogle i klassen ikke tror på, at du selv har valgt at bære tørklæde.

Du ved heldigvis selv, at du selv har valgt det og er stolt.

Der er umiddelbart to veje at gå. Jeg bemærker, at det kun er nogle få stykker i klassen, som ikke tror på dig. Derfor synes jeg, at du skal vælge dine kampe med omhu, og overveje, hvad og hvem du vil bruge din energi og dit fokus på.

Nogle gange må man acceptere, at andre ikke kan eller vil se det på samme måde. Du behøver ikke at overbevise nogen eller bevise noget. Så vælg dem, der lytter og tror på dig.

En mulighed kunne også være, at du tager fat i din lærer med opfordring om, at din lærer tager det op som et tema i klassen. Så det bliver på et plan, hvor du ikke skal være i fokus, men ud fra refleksive debatter/samtaler om fordomme og fortolkninger i klassen.

Det, håber jeg, kan lade sig gøre.

Kærlig hilsen Kristina

MestLæste