Disney er kendt for at lave underholdende og relaterbare teen-serier, der inspirerer unge mennesker i deres hverdag. Deres nyeste bud på sådan en serie hedder ’Big Shot’, og den har allerede taget internettet med storm. Vi har samlet alt, du skal vide om din nye yndlingsserie.

’Big Shot’ fik premiere på Disney+ d. 16. april, og er en hjertevarm fortælling om basketball-træneren, Marvyn Korn, der ankommer til en ny skole, hvor han skal coache et hold fyldt med inspirerende piger. Selvom Marvyn ikke er begejstret for sit nye job til at starte med, så udvikler han sig, med pigernes hjælp, til at være den person, han altid har drømt om at være.

LÆS OGSÅ: Populær musical-serie vender tilbage: Her er alt, vi ved om sæson 2

Samtidig følger vi de fem unge basketspillere, Louise, Destiny, Olive, Carolyn og Samantha, på deres rejse gennem gymnasiet, der ikke altid er lige let. Både på og udenfor banen finder de fem piger ud af, hvem de egentlig er, og hvor meget de kan, hvis bare de arbejder sammen.

Ros for kvindelige karakterer

En af de ting, ’Big Shot’ har fået ros for, er den måde den repræsenterer de kvindelige karakterer på. Mange kritikere og seere påpeger, at selvom serien har en hvid mandlig hovedrolle, så er det hverken meningen, at han skal være helten, eller at de kvindelige karakterer er der for at støtte op om ham, som man tit ser i film og tv-serier.

I stedet får de fem seje basketball-spillere plads til at stå på egne ben og udforske deres ambitioner, drømme og identitet. I castingen af pigerne har der været stor fokus på diversitet, så skuespillerne afspejler det virkelige liv på amerikanske gymnasier. Det betyder, at de alle repræsenterer noget forskelligt, og man får som seer lov til at spejle sig i mange forskellige rollemodeller.  

Hvor og hvornår kan man se ’Big Shot’?

’Big Shot’ havde premiere på Disney+ d. 16. april. Der er 10 afsnit i alt, og der udkommer en ny episode hver fredag. Det betyder også, at man er nødt til at have lidt tålmodighed, hvis man er stor fan af bingewatching. 

Se traileren til ’Big Shot’ her:

Se med i galleriet herunder, hvor du kan møde seriens hovedpersoner:

Big Shot skuespillere

LÆS OGSÅDit stjernetegn afslører: Sådan er du som ven!