En interview med Joshua Bassett er gået viralt, efter han kaldte det hans officielle ”coming out”-video. Nu sætter han selv flere ord på hele situationen, som har fået en masse kærlighed på sociale medier.

I et nyt interview med Clevver News fortæller Joshua om den nyeste sæson af ’High School Musical: The Musical: The Series’, sin musikkarriere og sin store beundring for Harry Styles.

- Han er bare virkelig cool – hvem synes ikke, Harry Styles er cool? Og så er han virkelig lækker. Han er også meget charmerende. Han er mange ting. Det her er nok også min ’coming out’-video, tror jeg, siger Joshua om sit crush på Harry i videoen, der sidenhen er gået viralt.

Den afslappede måde, han fortalte det på, fik naturligvis stor opmærksomhed fra fans, som ikke var helt sikre på præcis hvad det betød, men som sendte ham en enorm mængde af kærlighed og støtte. Flere nævnte blandt andet, at de elskede, hvor simpelt han annoncerede det.

Se hele klippet her:

LÆS OGSÅ: ”Hun/hende”: Her er forklaringen på ny populær profiltekst på Instagram

"Jeg vælger kærlighed"

I et nyt opslag på Instagram takker Joshua nu sine dedikerede fans for deres støtte, mens han sætter lidt flere ord på hans tanker omkring seksualitet.  

- Hele mit liv har folk fortalt mig, hvilken seksualitet jeg har. Folk har nedgjort mig for ting, de slet ikke ved noget om. Jeg vil gerne sige tak til jer, der står op for kærlighed og accept, skriver Joshua i det rørende post.

Til teksten har Joshua også delt en video af sig selv, hvor han synger en uudgivet sang, hvor teksten hentyder til, at han har brug for en forandring.

- Elsk den, du vil. Det er helt okay, hvis du stadig arbejder på at finde ud af, hvem du er. Livet er for kort til at lade uvidenhed og had vinde. Jeg vælger kærlighed, skriver ’HSMTMTS’-skuespilleren til videoen, og afslutter opslaget med en masse hjerter i alle regnbuens farver.

Kommentarsporet til opslaget er endnu engang fyldt med en masse kærlighed fra både Joshuas fans, medier og personlige venner, som fortæller, at de er ”så stolte” af ham for hans åbenhed.

LÆS OGSÅ: Populær musical-serie vender tilbage: Her er alt, vi ved om sæson 2

Selvom mange fans er overbevist om, at Joshuas citater er en indirekte hentydning til, at han er queer, så brugte Joshua ikke selv nogle bestemte termer om sin seksualitet, og det er derfor vigtigt at slå fast, at man ikke skal spekulere over hans orientering. Man skal i stedet, som mange af hans fans allerede gør, støtte ham i hans åbenhed.

Det er nemlig helt op til skuespilleren selv, om han har lyst til at dele flere detaljer om sin seksualitet med verden, når, eller hvis, han føler sig tilpas med det. Lige meget hvad, så ønsker vi Joshua alt det bedste.

I mellemtiden venter vi spændt på sæson 2 af ’High School Musical: The Musical: The Series’ – imens vi bliver ved med at lytte til Joshuas debut-EP, som er fyldt med bangers.

Se hele opslaget her: