Enhjørning-chokolade
Mad & opskrifter

Vi DØR over den her enhjørning-nyhed!

Af Sisse Tvegaard Andersen 14. november 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Enhjørning + chokolade = lykke!!!!

Kan du forestille dig en bedre kombi end chokolade og enhjørninger? Nej, vel? Takket være Ritter Sport er enhjørningechokolade nu virkelighed. Chokolademærket har nemlig lanceret en limited edition version af den klassiske kvadratiske chokolade med enhjørningetema.

Læs også: Nu er enhjørning-toast en ting

Ritter Sport Unicorn består af hvid chokolade med hindbær- og solbærsmag, og den ser altså sygt lækker ud.

Læs også: Du gætter aldrig, hvad hunde drømmer om

Da chokoladen i første omgang blev sat til salg, gik Ritter Sports hjemmeside ned, fordi så mange ville købe den, men den kan købes igen fra i dag klokken 15 på Ritter Sports webshop. Men du skal nok skynde dig, hvis du vil have fingrene i den, inden den bliver udsolgt.

I galleriet kan du læse sandt og falsk om chokolade:

Sandtogfalskomchokolade

Ja og nej. Lys mælkechokolade er ikke sundt, fordi det indeholder mælkefedt, men et stykke mørk chokolade med over 70 procent kakao, er faktisk helt fint at spise. Det indeholder nemlig sunde fedtstoffer og antioxidanter, og så opkvikker det endda humøret. Men husk nu, at det indeholder næsten lige så meget energi og kalorier, som almindeligt chokolade, så det skal selvfølgelig spises med måde.
Overraskende nok: Sandt! En undersøgelse for nogle år tilbage viser nemlig, at det fedt, vi spiser, bliver optaget i vores fedtvæv, og da mørk chokolade indeholder fedt, som har en fast konsistens, kan det over længere tid faktisk give fastere bryster.
Fastere, men ikke større! Det er en skrøne.
Falsk! Det er ikke lykkedes nogen at bevise, at chokolade kan forværre akne eller er direkte årsag til mange bumser. Et stykke mørk chokolade kan endda være godt for huden på grund af antioxidanterne, mens mælkechokoladen kan være et problem for andre, som nemt får bumser af mælkefedt.
Da chokolade – og især mørk chokolade – indeholder nogle stoffer, som kroppen kan omdanne til endorfiner og serotoniner, er det faktisk sandt, at man kan være afhængig af chokolade. Det er nemlig de stoffer, der giver en følelse af lykke og afslappethed, og det kan give din krop lyst til at indtage mere af det. (Og så kan man blive afhængig af sukkeret i chokoladen!)
Falsk! Det er aldrig bevist, trods det høje sukkerindhold, at chokolade giver huller i tænderne. Tværtimod peger flere undersøgelser på, at chokoladen faktisk kan dræbe flere bakterier i munden og hjælpe til bedre tandhygiejne. Men det betyder selvfølgelig ikke, at chokolade kan erstatte tandbørsten!
Delvist sandt. Der er nemlig en smule koffein i chokolade, så selv om det slet ikke svarer til en kop kaffe, kan det kvikke dig en lille smule op.
Niks! Der er ikke fundet nogen forbindelse mellem chokolade og hovedpine.

Læs mere om

MestLæste