Mad & opskrifter

Opskrift: Superlækre kanelgifler

Af Oliver Kokholm Ungermann 29. august 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Forkæl dig selv med denne nemme og vildt lækre opskrift på kanelgifler. Få den her!

Vil du gerne vise dig frem fra din totalt overskuds-agtige side? Så kast dig ud i denne nemme og lækre opskrift på kanelgifler, der uden tvivl vil få din familie eller venners mund til at løbe i vand. Velbekomme!

Læs også: Opskrift - lækre kanelsnegle

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge til cirka 15 kanelgifler
Dej:
1 æg
3 dl mælk
25 g gær
400 g hvedemel
2 spsk. sukker
80 g blødt smør
½ tsk. salt
Remonce (cremen):
200 g blødt smør
75 g sukker
100 g brun farin
3 spsk. kanel

Sådan laver du kanelgifler
Varm mælken i mikroovnen til den er lun. Bland gæren i mælken. Rør salt, smør, sukker og æg i. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens du rører godt rundt og ælter dejen. Dejen skal være klistret, men ikke for klistret, så tilsæt mere eller mindre mel efter behov. Dæk dejen til og lad den hæve i 40 minutter.

Læs også: Sunde snacks til den søde tand

Bland smør, sukker, brun farin og kanel sammen for at lave remoncen. Pisk det godt sammen.
Drys mel ud på bordet, når dejen har hævet færdigt, og rul dejen ud i et tyndt lag. Smør remoncen udover dejen og rul den herefter sammen som en pølse. Skær dejen ud i skiver med en tykkelse på 2-3 centimeter. Stil dem oprejst på en bageplade og lad dem hæve i 15 minutter mere. Hvis dine snegle skal være gyldne, kan du pensle dem med lidt æg. Bag dem i 15 minutter ved 200 grader - men husk at holde øje, for de må ikke få for meget. De skal nemlig stadig være lidt bløde, når du tager dem ud. Lad dem køle af, inden du sætter tænderne i dem.

Tip: Husk, at du sagtens kan fryse dine kanelgifler ned, hvis der er nogle i overskud! Men det er der nok ikke, hi hi.

I galleriet kan du se Instagrams, vi savler over!

Instagramsvisavlerover

MestLæste