Nutella-kugler med hasselnødder a la Ferrero Rocher
Mad & opskrifter

Opskrift: Nutella-kugler med hasselnødder a la Ferrero Rocher

Af Camilla Biesbjerg Markussen 6. september 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Canva
Findes der noget bedre end kombinationen af blød chokolade og sprøde hasselnødder? Vores tænder løber i vand bare ved tanken om at tage en bid af de her lækre Nutella-kugler!

Er du, ligesom os, ellevild med de cremede Ferrero Rocher-kugler, som er kendt for at være pakket ind i det sirlige guldpapir? Vi kommer dig gerne til undsætning!

Her har du nemlig en opskrift på de lækreste Nutella-kugler med hasselnødder, som du nemt kan lave derhjemme, hvis du er vild med Ferrero Rocher.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du kan jo eventuelt pakke de lækre Nutella-kugler med hasselnød ind i noget fint papir og give dem til en, du holder af?

Tid: 45 minutter.
Afkøling: I alt 1 ½ time.
Antal: 25-30 stk.

Det skal du bruge:

  • 125 g hasselnødder
  • 150 g sprøde vafler med hasselnøddecreme
  • 175 g Nutella
  • ¼ tsk. salt
  • 200 g mælkechokolade

Sådan gør du:

  1. Rist hasselnødderne på en varm (og tør) pande i 5-8 minutter, til hinderne på nødderne begynder at løsne sig. Læg de varme ristede hasselnødder på et rent viskestykke, og gnid hinderne af. Lad nødderne køle af, og tag derefter 25-30 hele hasselnødder fra, og hak resten fint. Pas på fingrene, når du hakker nødderne!
  2. Brug fingrene til at knuse vaflerne til groft smulder, og rør dem sammen med Nutella og salt. Sæt skålen i køleskabet i 30 minutter, så Nutellacremen bliver mere fast. Mmm..
  3. Tag 1 tsk. af fyldet ad gangen, og form det til en kugle omkring en hel ristet hasselnød. Fortsæt på samme måde med resten af fyldet. Læg kuglerne på et fad med bagepapir, og sæt dem i fryseren i 30 minutter.
  4. Hak mælkechokoladen, og smelt den i en skål over et vandbad. Rør de hakkede hasselnødder i den smeltede mælkechokolade.
  5. Dyp de kolde Nutella-kugler enkeltvis i den smeltede nøddechokolade, så de er helt dækkede, og sæt dem på et skærebræt beklædt med bagepapir. Lad kuglerne stå i køleskabet i 30 minutter, til chokoladen er størknet.

Hvad er et vandbad?

At smelte i vandbad vil sige at stille en skål med chokolade over en gryde med simrende vand, indtil chokoladen smelter. Vandet i gryden skal nå ca. halvt op på skålen, og det må aldrig boblekoge.

Kilde: Arla.dk

Psstt.. Vaflerne, som er brugt i opskriften, er de smalle, aflange vafler, som man nogle gange får som tilbehør til is. De fås næsten i ethvert supermarked.

Husk også, at det lille drys salt kan give kuglernes sødme en klædelig kant, så det må endelig ikke udelades.

MUMS siger vi bare!

MestLæste