honninghjerter
Mad & opskrifter

Hjemmelavede honninghjerter - sådan gør du

Af Line Sølvhøj Jensen 9. december 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Honninghjerter behøver ikke at tage lang tid at lave. Du kan nemt lave dem på en eftermiddag sammen med dine venner. Få den nemme opskrift her

Honninghjerter måde smager og dufter af jul, specielt hvis du bager dem selv. Der er intet som bringer os i julehumør, som en god omgang jule-bag!

Du kan enten gøre det selv, eller invitere dine venner på besøg, så i sammen kan sidde og dekorere jeres hjerteformede kager.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I kan enten dekorere dem med glasur, eller smelte noget chokolade, som i overtrækker kagerne med. Det er helt op til jer!

Du kan enten spise kagerne selv, eller du kan give dem i julegave. Det er en enkel, men sød julegave at give.

Så sæt noget julemusik på i baggrunden, rul dine ærmer op, og kom i sving med at bage nogle lækre jule-kager. Se opskriften herunder

Det skal du bruge til honninghjerter:

  • 75 g honning
  • 75 g brun farin
  • 60 g smør
  • 1 æg
  • 1 tsk. reven appelsinskal fra en usprøjtet appelsin
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. hjortetaksalt
  • 300 g hvedemel

Sådan gør du:

Kom honning, farin og smør i en gryde og smelt det sammen. Tag gryden af varmen, og lad det køle af i ca. ½ time.

Rør æg og appelsinskal i blandingen, og derefter hvedemel, krydderier og hjortetakssalt. Lad dejen hvile en times tid.

Drys lidt mel på et bord, og rul dejen ud på bordet. Dejen skal ca. være 1 cm tyk. Brug en hjerteform eller en kniv til at forme dine honninghjerter.

Bag hjerterne midt i ovnen i fem til otte minutter ved 200 grader. Pynt eventuelt dine honninghjerter med lidt glasur, når de er kølet af.


Honninghjerter

Har du lyst til flere lækre opskrifter på nem jule-bag? Så se med herunder: