Opskrift fra TikTok - Ris-bidder med laks
Kendt fra TikTok

Her er TikTok-opskriften, du og dine smagsløg ikke vil gå glip af

Af Julie Sofie Hauritz 9. september 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Canva
Da verden lukkede ned, og ingen kunne tage ud at spise, tog TikTok over og serverede opskrifter på lækre madretter for os alle. En af opskrifterne er på sprøde ris-bidder med laks. Vi guider dig til, hvordan du laver dem lige her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Der er ingen tvivl om, at TikTok er stedet, man gerne vil være, hvis man har brug for inspiration til nogle lækre madretter.

Tidligere på året blev vi for eksempel introduceret til den lækre, cremede pastaret, som fik et helt land til at løbe tør for fetaost – og her i sommer har særligt frossen yoghurt-bark hittet på platformen.

Nu har en ny ret indtaget TikTok: Sprøde ris-bidder.

De sprøde ris-bidder er supernemme at lave, og så er de helt perfekte, hvis du gerne vil tilfredsstille din sushi-trang.

Det er lige nu enormt populært at toppe ris-bidderne med laks, men det er helt op til dig selv, hvad du gerne vil toppe dem med. Stort set alt er muligt - det er kun din fantasi, der sætter grænser!

Vi kommer med et bud på, hvordan du kan lave sprøde ris-bidder med laks lige her:

Ingredienser:
Til ris-bidderne:

  • 3 dl. kogte jasmin ris
  • 1 spsk. riseddike
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. sesamolie
  • Lidt salt
  • Rapsolie (eller anden olie uden smag)

Til toppingen:

  • 200 g. røget laks skåret i tynde strimler
  • 2 bundt forårsløg skåret i små skiver
  • 1,5 spsk. chilli af eget valg
  • 2-3 spsk. mayonnaise
  • 2 tsk. sesamolie
  • 2 tsk. soya sauce
  • (Evt. lidt sesamfrø eller andet af eget valg til topping)

Sådan gør du:

  1. Kog ris efter instruks på posen. Hæld herefter overskydende vand fra.
  2. Bland ris, riseddike, sukker og sesamolie.
  3. Kom ris-blandingen over i et ildfast fad, og fordel den ud, så den har den højde, du gerne vil have, at dine ris-bidder skal have.
  4. Pres ris-blandingen godt sammen med en grydeske, og sæt den herefter i køleskabet i en times tid.
  5. Imens ris-blandingen står på køl, er det en god idé at gå i gang med toppingen til ris-bidderne. Toppingen laves ved at blande alle ingredienserne "til toppingen" sammen i en skål.
  6. Lige så snart ris-blandingen er blevet kold og har sat sig, skal den skæres ud i små firkanter og steges i rapsolie. Firkanterne skal steges, indtil de er gyldenbrune. Lad dem evt. dryppe af på et stykke bagepapir bagefter.
  7. Top dem til sidst med 1 tsk. af toppingen på hver ris-bid. Drys evt. også lidt sesam (eller andet af eget valg) på dem.
  8. Velbekomme!

MestLæste