Mad & opskrifter

Fem lækre opskrifter med vandmelon

Af Nina Bendixen - Newsdesk 4. september 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Mange spiser bare vandmelon i skiver, men du kan nemt lave andre spændende retter med vandmelon.

Vandmelon er superlækkert, og når man først har fået bakset den store grønne bowlingkuglede frugt hjem, så kan det være rart at have lidt forskellige idéer til, hvordan man kan bruge den.

Men inden du når så langt, skal du vælge den rigtige nede i butikken. Kig efter en gul plet. Det er et tegn på, at den 92 procent vandholdige frugt har fået lov at modnes i solen på stokken, før den er blevet plukket. Og det er godt. Melonen modnes nemlig ikke efter, den er blevet høstet. Derudover skal du vælge den tungeste, da de har mest smag.

Nem og sund frugtsalat - få opskriften her!
 

Fem opskrifter med vandmelon:

Vandmelon-Ingefær slush ice
Put ni dl vandmelon i tern, seks spsk. honning, en spsk. frisk limesaft og to tsk. fintrevet ingefær i en blender. Blend til det er jævnt. Put blandingen i en lukket beholder og frys det ned natten over.

Bryd eventuelle klumper med en gaffel dagen efter, indtil konsistensen er grynet, og genfrys det i 20 minutter. Hold granitaen nedfrosset, indtil den er klar servering.

Vandmelon og feta med honning og mynte
Tag nogle skiver vandmelon og bland dem med en tilsvarende mængde feta på et serveringsfad. Put honning og friske mynteblade oven på.

Læs også: Guide til sund fastfood

Gazpacho af vandmelon
Bland seks dl hakket vandmelon, fire dl hakkede tomater, en dl hakket agurk, to spsk. hakket koriander og en spsk. olivenolie samt rødvinseddike i en skål. Blend halvdelen af blandingen til det er finthakket. Smag til med salt og peber og server det hele i dybe skåle.

Vandmelon, spinat og bacon salat
Pisk to spsk. sød chili sauce, to spsk. limesaft og en spsk. olivenolie i en stor skål. Tilsæt en pakke babyspinat, fire dl vandmelon i tern, tre skiver tilberedt smuldret bacon, og en halv dl finthakket rødløg. Bland det hele sammen.

Læs også: Guide - Sund venindehygge

Vandmelon, basilikum og parmaskinke på spyd
Halver fire skiver parmaskinke på langs. Spid den ene ende af et stykke skinke med et spyd, og kom skiftevis vandmelonstykker, basilikumblade og skinke på spyddet. Pres til sidst en lime ud over spyddene.

Vandmelon kan opbevares i op til en uge ved stuetemperatur. Skåret frugt kan klare sig et par dage i køleskabet.

Lavet i samarbejde med Alive.

Kilde: Prevention.com

Vi Unge Facebook, Vi Unge

MegetMere