Mad & opskrifter

5 skønne sommerdesserter

Af Marie Krakau Petersen, Kilde: Femina og Mad & Bolig 21. juli 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Mmmm, kunne en lækker dessert friste? Se her, hvordan du kan lave 5 nemme, sommerlige af slagsen.

Sommerferie betyder forkælelse, og forkælelse betyder desserter. Derfor har vi samlet 5 af de lækreste og mest forfriskende sommerdesserter, som du nemt kan lave selv i løbet af sommerferien.

1. Yoghurtis med blandede bær

· 1 l. yoghurt naturel

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

· 200 g. af dine yndlingsbær (frosne)

· 1 dl. rørsukker

Kom yoghurt, de frosne bær og rørsukker i en blender, og blend det, til det ligner is. Hvis isen ikke er helt kold nok, så sæt den i fryseren i en time, og så har du en lækker og frisk is, som du kan byde veninderne, når I hygger i sommerhuset eller på stranden.

Tag testen: Hvilken dessert er du?

Foto: Shutterstock

2. Rabarberkoldskål

· 1 l. alm. koldskål

· 1 stang vanilje

· 50 g. sukker

· 300 g. rabarber

· 0,5 dl. vand

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og kog dem i vandet sammen med stangen, sukkeret og rabarberne i 15 minutter. Tag vaniljestangen op, og smid den ud. Blend nu massen til mos, og sæt den i køleskabet, indtil den er helt kold. Blend koldskål og mos sammen og voila, så har du en fantastisk koldskål med et strejf af sommer.

Læs også: Desserter til din hud

Foto: Shutterstock

3. Iste med fersken

· 2 modne ferskner

· 1 l. kold grøn the

Skær fersknerne ud i grove stykker, fjern stenene, og kom dem i en blender sammen med teen i 1-2 minutter. Hæld teen ned i et stort glas med en masse isterninger, og du har den perfekte drik til at køle af med i sommervarmen.

Læs også: Tre desserter til allergikere

Foto: Shutterstock

4. Jordbærsoftice

· 500 g. frosne jordbær

· 1 dl. sukker

· 3,5 dl. fløde

· 1,5 dl. jordbærmarmelade

Blend alle ingredienser i ca. 20 sekunder, indtil massen får en lækker og blød softice-konsistens. Det tager næsten kortere tid at lave sin egen softice end at købe den i kiosken. Mums, siger vi bare!

Foto: Shutterstock

5. Macarons med hindbærcreme

· 200 g. smuttede mandler

· 200 g. flormelis

· 222 g. sukker

· 0,8 dl. vand

· 8 pasteuriserede æggehvider

· Rød frugtfarve

· 250 g. mascarpone

· 3 spsk. hindbærsyltetøj

Blend mandlerne, så de bliver til mel, og tilsæt flormelis. Kog vand og sukker i 5 minutter, og pisk halvdelen af æggehviderne stive. Pisk nu sukkerlagen i æggene i ca. 7 minutter, indtil massen er afkølet. Bland den anden halvdel af æggehviderne med mandel-flormelis-blandingen, og tilsæt forsigtigt frugtfarve, indtil blandingen har præcis den lyserøde farve, du vil have. Vend langsomt dine to blandinger (mandel-flormelis og sukkerlagen) sammen, og sprøjt den ud på en bageplade som små cirkler. Bag dem ved 110 grader i 12 minutter. Imens de bager, rør du mascarpone og syltetøj sammen og sprøjter cremen mellem dine macarons, når de er kommet ud af ovnen.

I galleriet herunder kan du få inspiration til lækkert bageudstyr. Psst! Galleriet indeholder affiliate-links.

Lækkertbageudstyr

Det er dejligt at have bageforme i forskellige størrelser. Den samlede pris for de her tre forme er 129,95 kroner. Find det her!
PR, affiliate
ELSKER du også donuts? Med bageformen her kommer dine donuts til at se megaprofessionelle ud! Find den her til 109,95 kroner.
PR, affiliate
Hvis du ikke har lyst til at bage dine donuts i forme, kan du også bruge en donut-udstikker. Den her koster 89.95 kroner, og du kan finde den her!
PR, affiliate
Hvis du gerne vil lave flotte blomsterkager, så er den her silikoneform til 179,95 kroner perfekt. Det er også ret cool, at du kan lave 24 kager på én gang! Find den her!
PR, affiliate
Hvis du laver muffins er flotte forme et musthave! Her er 60 stk. med flotte, lyserøde tulipaner til 39, 95. kroner. Find det her!
PR, affiliate
Hvorfor ikke give sine kager lidt glimmer?! Her er limeglimmer til 29.59 kroner, og det fås også i lilla grapeglimmer. Find det her!
PR, affiliate
Festen behøver ikke at stoppe her! Du kan også pynte dine kager med de her spiselige dekorationssommerfugle. Du kan få 12 stk. her til 34,95 kroner. Find det her!
PR, affiliate
Hvis du gerne vil lave den ultimative sommerkage, så kan du finde en stor sommerfugle-bageform til 149.95 kroner her!
PR, affiliate

MestLæste