Mad & opskrifter

4 sunde fitness-snacks

Af Thomas Flindt 28. januar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du gerne kunne give den ekstra gas, når du træner fitness? Så se her, hvad du skal spise, før du træner!

Den rigtige fitness-snack kan give dig mere energi til en bedre træning, og så får du overskud til at løbe den ekstra kilometer eller tage flere gentagelser. Vil du undgå at løbe tør for energi? Så tjek her, hvad du skal snacke før din træning.

Tag testen: Hvilken motion skal du dyrke?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Energi-shaken

Til dig, som træner styrke- og konditionstræning.

En håndfuld jordbær eller blåbær
Et par skiver mango
125 ml friskpresset appelsinjuice
To teskeer honning
En banan
En håndfuld havregryn
(Alt skal blendes)

Shaken indeholder en masse hurtigt optagelige kulhydrater, som giver brændstof til dine muskler, og kostfibrene i havregrynene er din reservetank til sidst på træningen. Kalium fra banan og mango styrker dit nervesystem, og så smager shaken bare superlækkert! Drik den en halv time før du træner, og du er klar til at give den gas!

Læs guiden: Sådan træner du din mave

Marathon-måltidet

Til dig, der dyrker konditionstræning.

Et glas tomatjuice
Et glas friskpresset appelseinjuice
50 gram revet rødbede
En banan
(Spis hver for sig)

Kombinationen lyder ikke optimal, men det er den for din krop. Bananen er en af de bedste energikilder, tomatjuicen indeholder meget kalium og natrium - to af kroppens vigtige salte (elektrolytter), som du sveder ud under konditionstræning. Mangler du disse salte, kan dine muskler blive trætte. Rødbeder giver dig et bedre blodomløb, mens appelsinjuicen øger iltoptaget i blod og muskler - du giver de andre baghjul!

Læs også: Sunde snacks til den søde tand

Styrke-snack

Til dig, der kun dyrker styrketræning.

200 ml yoghurt naturel
En håndfuld bær
To teskeer akaciehonning

Eller

Et stykke groft brød med
En spiseske peanutbutter og
En banan i skiver

Yoghurt og peanutbutter indeholder lidt protein og gode fedtstoffer, mens frugt, honning og brød giver hurtigt optagelige kulhydrater - en perfekt kombination, der giver dig styrken til at tage de ekstra gentagelser, som giver mest - oh yeah!

Læs guiden: Fitness for begyndere

Husk!
Det er vigtigt at være hydreret under træningen, og det betyder ikke, at du skal drikke en masse vand under træningen, men før. En god måde at se, om du er hydreret, er ved at tjekke farven på dit tis - er det meget gult, har du brug for væske.

Læs også: Sådan kan du drikke mere vand

Træt?
Kan du lide kaffe, så kan det være en god idé, at tage en kop kaffe en halv time før træning. Koffeinen virker opkvikkende, og du kan træne længere. Pst! Én kop er nok.

Ondt i flere dage?
Ja, det har man i starten af et træningsforløb, men du kan dulme den værste ømhed ved at spise ingefær og selleri umiddelbart efter træningen. Prøv eventuelt en shake med spinat, selleri, frisk ananas, vand og ingefær.

MestLæste