3 lækre Halloween-opskrifter
Det er superhyggeligt at skære uhyggelige græskarhoveder til Halloween, men det er mindst lige så hyggeligt at bruge græskarresterne til at lave lækker og sund mad.
Tag testen: Hvad skal du være til Halloween?
Derfor har vi fundet to supergode græskaropskrifter til Halloween og en enkelt opskrift til den søde tand. Tjek dem ud herunder!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Pst! Tør du smide en plastikedderkop i din mors aftensmad? Hihi …
Græskarsuppe med croutoner
Ingredienser:
1 kg hokkaido- eller butternutgræskar
2 fed hvidløg
4 skalotteløg
30 g smør
4 friske korianderstilke
1 liter grøntsagsbouillon
250 g mascarpone
salt og friskkværnet peber
Læs også: 10 gysere til Halloween
Sådan gør du:
Skær græskarkødet i terninger, og hak hvidløg og skalotteløg fint. Smelt smørret i en gryde og sautér græskarterninger, skalotteløg og hvidløg. Hæld halvdelen af grøntsagsbouillonen i og lad den koge ind til halvdelen. Kom koriander og resten af grøntsagsbouillonen i, og lad suppen småkoge under låg i 20 minutter. Tag korianderstilkene op, tilsæt mascarpone og blend suppen. Smag til med salt og peber og justér tykkelsen med lidt vand. Smid lidt brødcroutoner i suppen inden servering.
Kilde: Femina.dk
Spindelvævis
Ingredienser:
1½ dl vand
75 g sukker
5 dl appelsinjuice
Saften af 1 rød grape
½ dl lakridssirup
Læs også: Redaktionens Halloween-kostumer
Sådan gør du:
Kog vandet op med sukkeret, til det er opløst. Kog appelsinjuice og grapesaft op og lad det koge ind, så kun halvdelen er tilbage. Skum frugtsaften af og bland den med sukkerlage. Frys blandingen i en ismaskine eller i en form i fryseren, rør i ismassen hver halve time med en gaffel. Dekorer sorbeten med lakridssirup som et spindelvæv og server straks.
Kilde: Familiejournalen.dk
Græskarpasta
Ingredienser:
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
125 g mozzarellakugler i store stykker
30 g smør
15 salvieblade
Revet skal og saft af en usprøjtet citron
350 g græskar i store tern
300 g konkyliepasta
75 g parmesan, friskrevet
Tjek også opskriften: Uhyggelige Halloween-cupcakes
Sådan gør du:
Knus hvidløgsfeddene med skræl på og steg dem hele ved lav varme i olien, så den tager smag. Tag dem op. Kom smør, mozzarella, de bløde hvidløg, salvie, citronsaft og -skal i en foodprocessor og blend til en grov masse. Sæt massen på køl i 30 min. Steg imens græskarternene i lidt olie, drys med salt og peber og bliv ved til det er mørt, med konstante rundvendinger, i cirka 20 min. Kog pastaen efter anvisning, hæld vandet fra og vend den i græskarrene. Kom skefulde af den kolde masse i pastaen sammen med nyrevet parmesan og server straks med grøn salat til.
Kilde: Familiejournalen.dk