Har du en detektiv gemt i maven? Er du vild med de japanske room escape games? Eller elsker du måske bare vilde udfordringer? Så har vi altså en god idé til, hvad du helt sikkert bliver nødt til at prøve. Vi har nemlig testet Mystery Escape i København, og det var altså ret så sindssygt.

Det hele går ud på, at tre-fem personer bliver låst inde i et rum. Man kan kun komme ud ved at klare forskellige opgaver som at finde spor og løse gåder, og man skal nå gennem de mange udfordringer, inden der er gået 60 minutter – så har man nemlig klaret spillet!

Læs også: 10 gyserfilm du skal se

Vi var et hold på fem spillere, og det var et ret perfekt antal. Vores opgave var at sætte en død piges sjæl fri, og rummet, vi kom ind i, forestillede et værelse på et gammelt gods. Lige fra starten var vi totalt oppe at køre, og da tiden begyndte at tælle ned fra 60 minutter, blev vi allerede en smule stressede. Vi tog lynhurtigt forskellige roller i gruppen – nogle klarede de svære gåder, hvor man virkelig skulle tænke klogt og logisk, andre gik på opdagelse i skufferne for at finde spor, og en opmuntrede de andre med begejstrede tilråb.

Det er virkelig uhyggeligt, spændende og klaustrofobisk på samme tid at være låst inde i et rum på den måde, men heldigvis er der en game master, som følger med på en skærm og sender en små hints og ledetråde, hvis man er kørt helt fast – og det er rart at vide, at der er en, som holder øje.

Nogle af gåderne var ret svære, andre meget nemmere – og så skete der nogle VILDE og SINDSSYGE ting inde i rummet, hvor vi virkelig skreg af overraskelse og begejstring (vi vil ikke afsløre, hvad det var).

Læs også: Stjerner, der har set spøgelser

Det koster fra 239 kroner til 379 kroner per spiller at prøve rummet hos Mystery Escape, og det synes vi altså er ret dyrt, når man kun er i gang i højest en time – men når man først er derinde, er det som om, at alt står stille udenfor, og man har kun sin opgave for øje. Og det er altså virkelig sjovt!

Vi testede:

Mystery Escape

Aldersrogade 6A, st.

2100 København Ø

Tjek galleriet for billeder fra spillet, og find ud af, om vi kom ud, inden der var gået 60 minutter!

Vi Unge tester Mystery Escape