vi unges blog

Selvtilliden er en dæmon

Af Linea Marie Andersen 21. april 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Læsernes blog: Du kender det sikkert fra dine egne veninder og kammerater. Der er ikke noget, der er godt nok!

Ufattelig mange unge piger nu om dage, sviner sig selv til. Enten har de for tykke lår, for store eller for små hofter, eller også synes de, deres bryster er helt forkerte.

Dagligt oplever jeg mange piger på min årgang, som kritiserer sig selv eller sammenligner sig med andre for at fremhæve det dårlige ved dem selv. Jeg ved det, fordi jeg selv er en af dem. Ikke i det ekstreme, men jeg udtaler mig nogle gange om min mening om min krop.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Man truer sig selv med at gå på slankekur, men gør ingenting ved det. Aldrig før har den dårlige selvtillid hos piger været så slem som nu, og de smukke, slanke rollemodeller, som bliver fremstillet, kan måske være skyld i vores syn på vores "gode former".

Det, som irriterer mig mest, er, når slanke piger kritiserer sig selv fra top til tå. Selv om der ikke er det mindste at pege fingre af, er der ikke grænser for, hvor fede de er blevet i ferien. Jeg prøver altid at overbevise dem om, at de tager helt fejl.

[faktaBox]Når jeg så selv begynder at kritisere min krop, og begynder at udtrykke mig omkring min elendighed, tænker de så det samme om mig? De overbeviser mig om de samme ting, som jeg lige selv har diskuteret med dem. Det er meget dobbelt moralsk, men i den sidste ende er det jo en form for opmærksomhed, vi piger prøver at opnå.

Men spørgsmålet er, om den dårlige selvtillid generelt bare ligger hos pigerne? Vil vi i virkeligheden opnå den krop, som modellerne går rundt med?

I mine øjne handler det ikke om at være ligesom modellerne. Det handler mest om opmærksomheden og opbakningen fra vennerne. Vi skal have bekræftet, at vi faktisk er noget værd. Men i det hele taget så tror jeg bare, at vi piger er meget selvkritiske.

Hvad kan hjælpe pigerne til at ændre deres syn på sig selv? Kan det offentlige gøre noget? Ugly Betty er, i hvert fald efter min mening, en god rollemodel!

KH Linea

MestLæste