vi unges blog

Min ferie var på baptist spejderlejr

Af Louise, 13 år 2. august 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Louise er baptist spejder, og her kan du læse, hvordan sådan en spejderlejr er.

I år har jeg været på spejderlejr med alle spejderne fra mit korps. Jeg er ikke almindelig blå spejder, men noget der hedder DBS spejder (Danske Baptisters Spejderkorps). Jeg er spejder i Herlev Kreds, og har været det i snart ni år.

Vi er omkring 1100 spejdere, men der var 650 med på lejren. Det har nok været den bedste lejr i mit liv. Jeg har nemlig lært en masse nyt og mødt gamle og nye venner.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lejren foregik fra den 3. til den 10. juli på noget, der hed Øksedal, som ligger oppe omkring Nibe, tror jeg. Det sjoveste ved lejren har nok været hiken. Min patrulje var på Følg-Vandkanten hike, som gik ud på at følge Limfjorden et stykke mod øst, finde overnatningsstedet og så fortsætte.

Vi fulgtes med nogen fra Jerup og Aalborg 1. Jeg kendte godt en af pigerne fra Aalborg 1. Vi har nemlig været på Roland (førertræning) sammen. Jeg er nemlig ved at "uddanne" mig til fører.

Det gik godt de første 15 kilometer, men da vi havde spist frokost og var gået lidt videre, nåede vi ud til et sted, hvor der var meget højt græs og brændneller og den slags. Vi havde alle shorts på, fordi det var så varmt, så vi måtte gå længere nede ved vandet, og så gik vi cirka 3 kilometer på sten. Det var vildt hårdt, men også sjovt.

På et tidspunkt kom vi til et skilt med to pile, som førerne havde sat op. Ved den ene pil stod der "den hardcore vej", og ved den anden stod der "den nemme vej". Jeg kan huske, jeg tænkte ved mig selv, at hvis det stykke, vi lige havde gået på, ikke var hardcore, så skulle jeg i hvert fald ikke den vej. Så min patrulje gik den "nemme" vej. Det var kun 2 fra Jerup, der turde gå den anden vej.

Da vi havde gået et stykke tid, nåeede vi til en lille by kaldet Farstrup, hvor der var mulighed for at handle. Da vi havde handlet gik vi mod havnebyen Staun, hvor vi skulle overnatte.[faktaBox]

Læs også: En ferie med en trist afslutning.

Næste dag gik vi så snart, vi var stået op og havde fået tøj på. Vores patrulje var nummer to, der gik. Vi startede med at gå alene, men vi blev indhentet af nogen fra Jerup, og så fulgtes vi med dem. Lige før vi nåede Øksedal, satte vi os og spiste morgenmad.

Det var vildt sjovt, for da vi sad og spiste, kom der en bus forbi, som stoppede. Buschafføren spurgte os, om vi skulle til Øksedal, og så sagde han, at vi godt måtte komme med. Først troede jeg, det var en joke, så jeg sagde: "Jamen vi har altså ingen penge", men så grinte han bare og åbnede dørene.

Inde i bussen stod tre spejdere fra Jerup og en fører fra Herlev, som jeg godt kendte, så det var lidt sjovt. Vi kom hvert fald før de Jerup piger, der bare var gået videre, da vi satte os for at spise. Jeg synes bare, at det var noget af det bedste ved lejren.

Jeg er vildt glad for at være baptist spejder, selv om mange stiller spørgsmål til mig og siger "Arj, det er da total nørdet". Men det er sådan nogle oplevelser som denne, jeg får ud af det. Jeg har lært en masse, har fået en masse nye venner og så ser jeg da bare for sej ud i uniform, hehe :D

Der er intet negativt ved at være spejder - undtagen når du skal rense gryder. Men det er et meget lille minus i forhold til at det gode.

Knus fra Louise

I kan læse mere om Danske Baptisters Spejderkorps her: www.dbs.dk