vi unges blog

Læsernes blog - Jeg er ordblind

Af Redaktionen 18. januar 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Amanda er ordblind og har haft det rigtig svært i skolen. Men heldigvis fandt hun en løsning.

Jeg vil gerne dele min historie om at være ordblind. Jeg har været det hele livet og fandt ud af, at jeg var ordblind i 3. klasse. Siden 1. klasse har jeg fået hjælp i dansk, fordi min mor også er ordblind, så hun ville godt have at de skulle hjælpe mig. Jeg har kæmpet og har "heldigvis" ikke været svært ordblind.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men efter jul i 6. klasse gik min verden bare ned. Jeg lavede ikke mine lektier, jeg mødte kun op, og jeg sagde heller ikke noget i klassen, sad bare i min egen lille verden. Jeg har fået det rigtig dårligt med mig selv, fordi jeg er ordblind og har gået i en klasse, hvor det gjaldt om at få de bedste karakterer.

Læs også: Læsernes blog - Jeg er udvekslingsstudent i USA

Blev tvunget til at fremlægge
Det var meget hårdt at være bagud med alt det boglige. Det eneste fag, jeg kunne lide, var faktisk hjemkundskab, hvor jeg faktisk duede til noget. Jeg kæmpede rigtig meget. Og i hele 7. klasse, kom der et virkelig stort pres på mig, og jeg tror aldrig, jeg har oplevet noget så svært. Jeg snakkede med min mor om det, og det endte faktisk med, at hun ringede op på skolen og sagde, at de ikke skulle give mig så meget for, fordi jeg sad med det hele flere timer, og jeg havde virkelig ikke overskud til det.

En uge efter tvang min klasse lærer mig til at fremlægge, og jeg brød helt sammen, jeg kunne bare ikke. Jeg gik hjem og sagde det til min mor, og fra den dag synes hun, jeg skulle flytte skole, og det skete så.

Ordblindeskolen
Nu går jeg på den her skole, som er for ordblinde eller for unge, som har været ved at læse. Det er en skole, der går fra 8.-10. klasse. I engelsk er 8. og 9. klasse sammen, på tre hold, A - B - C. Jeg er selv på hold C, som er det sværeste. I begyndelsen af året skulle vi have taget prøver i dansk, matematik og engelsk for at se, hvor vi lå.

Efter jeg har flyttet skole, over på en ordblind dagefterskole, har det hjulpet mig så meget! Da jeg begyndte på skolen, lå jeg både i stavning og i læsning på 4. og 5. klasse niveau, men allerede på et halvt år er jeg rykket op på 7. og 8. klasses niveau, og til sommer ligger jeg på 8. klasse og skal videre. På min gamle skole gik min klasse meget op i karakterer, og det er jeg desværre også kommet til. Men jeg har til gengæld scoret to 10-taller i mine fysikrapporter, det har så også været de eneste rapporter ind til videre. Både mine forældre, min familie og mig selv er blevet ret stolte over, hvor godt det er gået, efter jeg har skiftet skole.

Læs også: Læsernes blog - Min far er alkoholiker og hvad så?

Venner for livet
Jeg var så usikker på mig selv, troede faktisk ikke, jeg duede til noget, og at jeg bare var lidt af en fiasko på min gamle skole, men så begyndte jeg et nyt sted, der var nye mennesker, nye timer, og en hel anderledes hverdag, og min selvtillid er blevet meget bedre efter det skift!

Jeg har fået venner for livet, men skal desværre forlade skolen til sommer, fordi jeg skal videre. Jeg skal ud på en efterskole på Fyn, som ikke er for ordblinde, der skal jo selvfølgelig kæmpes lidt, men jeg synes, det er det værd.

Jeg vil virkelig råde andre, som er ordblinde eller som har svært ved læsning eller stavning, at tage på en ordblind efterskole eller dagefterskole, det har hjulpet mig så meget, og det er virkelig bare en oplevelse for livet.

Læs mere om

MestLæste