vi unges blog

I et andet univers...

Af Gry 7. oktober 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Læsernes blog: Kender I det, når man har set en god film eller læst en god bog, og bagefter er man som suget ind i dens univers?

Jeg gør i hvert fald. Nu er jeg også lidt af en drømmer og en bog-nørd, men jeg vil tro, at de fleste har prøvet det. Gode bøger og film påvirker mig altid. Da jeg havde set Star Wars episode III, som bare er enormt sørgelig, gik jeg og var deprimeret resten af dagen. Faktisk var det så slemt, at mine forældre måtte spørge mig, om der var noget galt. Og da jeg havde læst Halo, svævede jeg nærmest på en lyserød sky, fordi det var så god og sød en kærlighedshistorie.

Læs også: Film- og musikbloggen: "Water for elephants"

At læse bøger for mig er som regel et afbræk i hverdagen, der kan føre mig til et andet og bedre sted. Ikke fordi jeg ikke er glad for mit eget liv, men det kan stadig være rart at komme lidt væk engang imellem. Nu er jeg typen, som bare kan sluge en bog på 300 sider på én dag, og jeg ved godt, at det ikke er alle, der har det sådan. Men jeg vil stadig opfordre jer til at læse, eller i det mindste se nogle gode film. For det er simpelthen det bedste der findes - at fordybe sig i en bog eller film (og fortrænge den tyske stil, du har for til i morgen). Og seriøst, bare fordi man læser en bog, betyder det ikke, at man er en nørd.

Læs også: Hvad sker der for nutidens bøger og film?

Så find jer et univers og grav jer ind i det! Også selvom man vågner op et par timer efter og indser, at det eneste man har, er sit lille, normale liv, som hverken foregår i en fjern galakse, på Hogwarts, om bord på Titanic eller i landet Panem. Øv. Men man kan da altid drømme, og drømme er noget af det bedste der findes. Hvis du har evnen til at drømme, så kan det aldrig gå helt galt. Medmindre du fuldstændig glemmer, at du lever i den virkelige verden. Det kan jeg i hvert fald godt komme til at glemme engang imellem …

Læs også: Store drømme om livet

- Gry

Mine yndlings universer:

The Hunger Games (bogserie af Suzanne Collins)

• Star Wars (filmserie)

• Merlin (tv-serie)

Harry Potter (bogserie af J.K. Rowling)

• Titanic (film)

• Halo (bog af Alexandra Adornetto)

• Vildskab (bog af Maggie Stiefvater)

Læs mere fra læsernes blog

MestLæste